Turijn 2022

TURIJN 2022

Meer dan 200 artiesten op acht dagen in ‘Eurovision Village’

Het Eurovisiesongfestival in Turijn komt nu heel snel dichterbij en zo is nu ook meer nieuws bekendgemaakt over het Eurovision Village, dat opgesteld zal staan in het Parco del Valentino. Maar liefst meer dan 200 artiesten zullen er gedurende acht dagen optreden.

Iedere fan zal welkom zijn in het dorp, waar iedere dag vanaf 17.00 uur optredens door zullen gaan. Net zoals in Lissabon in 2018 en Tel Aviv in 2019 zal er een dagelijks thema zijn. De openingsdag bijvoorbeeld, 7 mei, zal in het teken staan van vrede. Onder andere het Turijnse technojazztrio Tun en de Australische artiest Dub FX zullen die dag optreden. Op 8 mei wordt de aandacht gericht op burgerrechten en de LGBTQ+-gemeenschap, met optredens van Karma B, Elasi en Plastica, Cristina D’Avena feat. Gem Boy en veel meer. Nog een dag later is het Europe Day, de dag waarop Frans minister Schuman in 1950 pleitte voor nauwe Europese relaties. Er zullen niet alleen optredens zijn, maar ook speeches van Oekraïense journalisten, de vicepresident van het Europees Parlement en de Europese commissaris voor gelijkheid.

Op 11 mei is het de dag van Torino Calling, met uiteraard artiesten uit de Songfestivalgaststad van dit jaar, waaronder Bandakadabra. Twee dagen later gaat de aandacht naar wereldmuziek, waarbij de Turijnse groep The Sweet Life Society zal samenspelen met artiesten als Roy Paci en Davide Shorty. Ook de Songfestivalshows zullen zoals gewoonlijk op groot scherm te volgen zijn in het Eurovision Village. Het volledige programma, samengesteld door Fondazione per la Cultura Torino, wordt eind april bekendgemaakt.

Tien EuroClubs

Ook de locatie voor de EuroClub is bekendgemaakt door de stad Turijn en het is er niet zoals anders één, maar wel tien. Iedere fan is welkom in de EuroClubs, ook zonder fanaccreditatie. Fans met een accreditatie zullen in de clubs wel 10% korting kunnen krijgen op de gewone prijzen. De EuroClubs openen de deuren al op 30 april, de laatste dag is zaterdag 14 mei. De lijst van tien vind je hieronder.

  1. Pick-Up Dal 1971;
  2. Supermarket Club;
  3. Otium Pea Club;
  4. BAUHAUS;
  5. One Apple;
  6. La Centrale:
  7. Snodo;
  8. Eataly Lingotto;
  9. Osteria Lanterna;
  10. Mercato Centrale Torino.

Advertentie