Turijn 2022

TURIJN 2022

Vanavond: 1e halve finale Songfestival 2022

Vanavond vindt vanuit de PalaOlimpico in het Italiaanse Turijn de eerste halve finale plaats van het Eurovisiesongfestival 2022. Zeventien landen, waaronder Nederland, strijden voor tien plekken in de finale nu zaterdag.

De uitzending is vanaf 21.00 uur stipt te volgen op onder meer Eén en VRT NU, NPO1 en NPO Start, en het YouTube-kanaal van het Songfestival. De VRT voorziet een voorbeschouwing van exact zeven minuten, vanaf 20.53 uur dus, genaamd Buongiorno Torino. Omstreeks 23.00 uur zou de uitslag moeten worden bekendgemaakt en weten we of S10 met haar lied De diepte kon doorstoten naar de finale. Peter Van de Veire becommentarieert de uitzending voor de Vlaamse kijkers, het duo Cornald Maas en Jan Smit voor de Nederlandse.

Die uitslag wordt bepaald door vijfkoppige vakjury’s en stemmende kijkers per deelnemend land. Ook Frankrijk en Italië stemmen vanavond mee. Aan het einde van de liveshow maken de presentatoren (Laura Pausini, Mika en Alessandro Cattelan) enkel de tien finalisten op willekeurige volgorde bekend. De gedetailleerde uitslag wordt pas na de finale bekendgemaakt.

Naast de deelnemende songs zijn er gastoptredens van onder meer Diodato, die in 2020 Italië zou hebben vertegenwoordigd, en Benny Benassi, bekend van zijn zomerhit Satisfaction uit 2002.

Het deelnemersveld van vanavond, op startvolgorde:

Advertentie