EX-DEELNEMERSUNCATEGORIZED

Bucks Fizz brengt na dertig jaar nieuw album uit

De jongens en meisjes van Bucks Fizz wonnen in 1981 het songfestival voor het Verenigd Koninkrijk met het legendarische Making Your Mind Up. Dit jaar brengen de groepsleden, ondertussen dames en heren geworden, voor ’t eerst in dertig jaar nog eens album uit. Al moet dat door strubbelingen met eigendomsrechten onder een andere naam. Van Bucks Fizz naar The Fizz.

Album The F-Z Of Pop is de eerste release van de groep sinds 1988! Voor dit album werkten originele groepsleden Cheryl Baker, Mike Nolan en Jay Aston samen met producer Mike Stock. Die man was in het verleden betrokken bij enkele (onsuccesvolle) Britse songfestivalinzendingen. De nieuwste single van groep, Dancing in the Rain, werd al gedraaid op de Britse radio. Het album komt uit op 22 september, de single is al te koop via iTunes.

Cheryl, Mike en Jay vormen tegenwoordig trouwens een kwartet met Bobby McVey. Ze kozen voor The Fizz als groepsnaam. De voorbije jaren waren er geregeld conflicten tussen de verschillende leden van de groep. Sinds 1981 kende Bucks Fizz maar liefst 16 verschillende leden. Door problemen met eigendomsrechten (en vooral met ex-lid Bobby G) mogen Cheryl, Mike, Jay en ‘de nieuwe’ Bobby de originele groepsnaam niet gebruiken.

play

 

Advertentie