Uncategorized

UNCATEGORIZED

Christoff hekelt de MIA’s

Schlagerzanger Christoff is in Het Belang van Limburg niet mals voor de organisatoren van de jaarlijkse awardshow van de Vlaamse muziek, de MIA’s.

Ondanks het feit dat hij recent zijn vierde MIA in de wacht sleepte, zit Christoff met een wrang gevoel. ‘Het mag dan wel de Music Industry Awards heten, van de héle muziekindustrie dus, toch is er slechts één prijs voor de Vlaamse populaire muziek’, klinkt het. Christoff vindt het ongepast dat er zelfs geen onderscheid gemaakt wordt tussen mannelijke en vrouwelijke artiesten. ‘Men kijkt er nog steeds op ons neer, ook al verkopen we meer en treden we meer op dan veel van die alternatieve artiesten. Ronduit respectloos’, vindt de voormalige Eurosong-kandidaat.

In Duitsland voelt Christoff meer respect. ‘Daar is ‘schlager’ geen scheldwoord. Schlager ist geil, zoals een van de liedjes op ons album getiteld is’, aldus Christoff die er met de nieuwe band Klubbb3 grote successen boekt. ‘Vlaamse fans hoeven niet bang te zijn, ik verhuis niet naar Duitsland’, stelt hij zijn aanhangers gerust.

Advertentie