Uncategorized

UNCATEGORIZED

Duitse interesse voor Junior Eurovisiesongfestival

Op de officiële Duitse songfestivalwebsite breekt werknemer van het Duitse NDR2 én ‘ESF-expert’ Thomas Mohr een lans voor het voortbestaan van het Junior Eurovisiesongfestival.

In een opiniestuk op eurovision.de schrijft hij onder meer: ‘Ik vind het JESF relevant. Het is een mooi idee om het grote songfestivalpodium ook voor de kleintjes te openen. (…) Wie weet neemt Duitsland volgend jaar al wel deel. Ik zou dat leuk vinden, omdat de show zich de afgelopen jaren op een positieve manier ontwikkeld heeft.’

Wat het ook zij, feit is dat voor de allereerste keer het Junior Eurovisiesongfestival live gestreamd zal worden via de eerder genoemde website. Met commentaar van, u raadt het, Thomas Mohr. De plotse interesse komt er wellicht omdat Big 5-land Italië vorig jaar de kinderwedstrijd won. In het verleden namen ook Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Frankijk met succes deel. Duitsland zelf heeft nog nooit deelgenomen, als enige Big 5-land.

Vlaamse kijkers kunnen nu zaterdag om 19u30 afstemmen op de Duitse livestream, de officiële livestream op junioreurovision.tv of het Nederlandse net NPO3.

Advertentie