Uncategorized

UNCATEGORIZED

Kazachse zender ‘Khabar TV’ wordt geassocieerd lid van de EBU

De Kazachse staatszender ‘Khabar TV’ zal vanaf 1 januari 2016 officieel een geassocieerd lid worden van de EBU, dat meldt het televisiekanaal op haar eigen website.

Kazachstan is een land in Centraal-Azië, waarvan een klein deel van het grondgebied op Europese bodem ligt. Een toetreding tot de EBU kan betekenen dat we het land in de toekomst mogelijks te zien zullen krijgen in één of meer EBU evenementen, waarvan het Eurovisiesongfestival ook deel uitmaakt. Voorlopig wordt de zender slechts een geassocieerd lid, dat meldt de EBU in volgende tweet:

De Kazachse staatszender wordt dus een geassocieerd lid van de EBU en een mogelijke deelname aan het songfestival is dus redelijk onwaarschijnlijk. De status van een geassocieerd lid van de EBU weerhield de Australische omroep SBS echter niet om deel te nemen aan het songfestival.

Kazachstan won in 2014 het Türkvizyonsongfestival, de songfestivalvariant voor landen en gebieden met een Turkse min- of meerderheid. De Kazachse superster Zhanar Dugalova kon toen de overwinning in de wacht slepen met haar hypnotiserende nummer Izin Korem, waarin onder meer dubstepelementen gemixt worden met traditionele Kazachse muziek. Kunnen we ooit een gelijkaardige bijdrage verwachten van Kazachstan op het songfestival?

Advertentie