Uncategorized

UNCATEGORIZED

Oscar Zia komt uit de kast

De Zweedse zanger Oscar Zia, die op 20 februari aantreedt in Melodifestivalen, heeft bekendgemaakt dat hij homoseksueel is.

De Zweedse voorronde Melodifestivalen blijft voor opschudding zorgen dit jaar, terwijl de wedstrijd pas zaterdag van start gaat. Na het ontslag van Charlotte Perrelli en de diskwalificatie van Anna Book kwam vanmorgen het nieuws dat meisjesidool Oscar Zia uit de kast is gekomen.

Hij vond de tijd rijp om er nu voor uit te komen aangezien hij over twee weken Human brengt in de derde voorronde van Melodifestivalen. ‘Dit nummer is zo persoonlijk. Het gaat over de twijfels en de zorgen die ik kende. Ik kan niet op het podium staan wetende dat ik een rol moet spelen’, aldus de 19-jarige zanger die voor de derde keer deelneemt aan Melodifestivalen, voor de tweede keer als soloartiest.

De zanger geeft toe dat hij lang over zijn coming out getwijfeld heeft uit schrik voor zijn carrière. ‘Nu ben ik in harmonie met mezelf. Ik blijf dezelfde persoon, misschien zelfs een betere’, zegt hij.

Vanmorgen postte hij al een foto op Instagram. Hij kreeg enkel hartverwarmende reacties.

Godmorgon!

A post shared by Oscar Zia (@oscarzia) on

Advertentie