Uncategorized

UNCATEGORIZED

Presenteert Måns Zelmerlöw het songfestival?

In oktober raakte bekend dat de Zweedse songfestivalwinnaar Måns Zelmerlöw zou terugkeren naar Melodifestivalen, maar dan als songschrijver. Maar in de lijst met artiesten en componisten vinden we zijn naam niet terug.

Måns Zelmerlöw hoopte in de voetsporen te kunnen treden van Johnny Logan die niet enkel als zanger, maar ook als songschrijver het songfestival wist te winnen. De Zweed zou twee liedjes hebben ingestuurd, maar geen van beide hebben het gehaald. Het zou kunnen betekenen dat de liedjes te licht bevonden werden, maar waarschijnlijker is de piste dat hij het songfestival in Stockholm zal presenteren.

Het is namelijk niet meer mogelijk voor songfestivalpresentatoren om ook deel te nemen aan de wedstrijd. Die regel werd ingevoerd nadat Zeljko Joksimovic in 2008 het festival in Servië aan mekaar praatte, maar tegelijkertijd ook componist was van de Servische bijdrage Oro. Mogelijk wil Christer Björkman, de grote man achter de Zweedse songfestivalmachine, het risico niet nemen dat Zelmerlöws song het uiteindelijk zou halen in Melodifestivalen.

Advertentie