UNCATEGORIZED

Schadevergoeding voor Natalia

Voor Natalia is een einde gekomen aan de bedreiging en de belaging aan haar adres. De rechtbank heeft immers een vonnis uitgesproken in de zaak.

De correctionele rechtbank van Turnhout heeft bepaald dat de 33-jarige Kevin V.H. uit Berendrecht veroordeeld wordt tot een voorwaardelijke straf van tien maanden. Via sociale media zond hij haar, in naam van terreurbeweging IS, berichten als ‘Als u niet stopt zich als een hoer te gedragen, zal het een eer zijn om u te onthoofden’. Hij dreigde er zelfs mee om toe te slaan tijdens een concert in de Antwerpse Lotto Arena in februari 2015. De politie was alert en kon de man vatten.

Naast de voorwaardelijke straf moet de man 600 euro boete betalen. Natalia vroeg via haar advocaat om een schadevergoeding van 15.000 euro vroeg, de rechter kende 7.500 euro toe. ‘Natalia heeft erg geleden onder de zaak. Het heeft een zware impact op haar veiligheidsgevoel’, aldus rechter François Caers. De man is zwak begaafd en wordt verplicht in psychosociale begeleiding te gaan.

Advertentie