Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERSUNCATEGORIZED

Sertab Erener heeft grootse plannen met eigen rockgroep

Oceans of Noise, zo heet de nieuwe rockgroep waarvan Turkse songfestivalwinnares Sertab Erener de frontvrouw is. De vijfkoppige band heeft heel wat plannen, zowel in Turkije als daarbuiten.

Binnenkort komt de eerste E.P. uit van Oceans of Noise, maar de band van Sertab Erener heeft zijn eerste release al achter de rug. Ze mochten de soundtrack verzorgen van de Turkse film Ayla: The Daughter of War. Die film is meteen de Turkse inzending voor de komende uitreiking van de Oscars. Het nummer uit de film heet Finding White In Black en kreeg zowel een Engelse als een Turkse versie.

https://www.youtube.com/watch?v=jsFIE7BVge0

The Age of Ghouls, de eerste single van hun E.P. komt binnenkort uit en voor de opnames trok de band zelfs naar New York. Daar mochten ze samenwerken met producer Joel Hamilton. Die man was al genomineerd voor een Grammy. Sertab, die vroeger een band vormde met haar toenmalige partner Demir Demirkan, trad al verschillende keren op de in de VS. ‘In de band komen alle onze verschillende achtergronden en muziekstijlen samen. Van pop tot rock, en van jazz tot elektronische muziek’, zegt Sertab over de nieuwe groep.

Ze hebben plannen om op te treden in Europa en de Verenigde Staten van Amerika. In januari hebben ze al een optreden in Londen te pakken. Je kan de muziek van groep kopen of streamen via de gekende kanalen. Sertab zingt natuurlijk ook nog steeds solo, in december komt ze zelfs naar de Bozar in Brussel.

Advertentie