Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERSUNCATEGORIZED

Slavko, Jon Lilygreen en Berget Lewis scoren in Britse ‘X-Factor’

Het razend populaire programma The X Factor is weer te zien op de Britse televisie en het zijn drie artiesten met een link met het songfestival die er scoren met hun talent. Vorig jaar werd Saara Aalto, tweemaal kandidate in de Finse voorronde, tweede in de talentenjacht. 

De opvallendste naam is natuurlijk die van Slavko Kalezić, de flamboyante zanger die dit jaar zijn thuisland Montenegro vertegenwoordigde op het songfestival met het dubbelzinnige Space. De finale haalde hij niet, maar won wel de Barbara Dex Award. In Kiev viel hij op door zijn enorme paardenstaart. Die droeg hij ook tijdens zijn audities in het Verenigd Koninkrijk.

Het was trouwens Louis Walsh, een van de vier juryleden in de Britse The X Factor die Kalezić had aangemoedigd om mee te doen aan de talentenjacht. Louis was in Oekraïne om er zijn pupil Brendan Murray te begeleiden en achter de schermen van het songfestival liep hij Slavko tegen het lijf. Juryleden Nicole Scherzinger, Sharon Osbourne en dus Louis Walsh zijn ondertussen grote fan van de zanger en gaven hem al een ticket voor de volgende ronde, de Six-Chair Challenge. Simon Cowell is de enige die niet zo tuk is op de zanger van Space. Slavko bracht een lied van Rihanna tijdens zijn tweede performance. De man ging zo wild te keer dat hij zijn geliefkoosde paardenstaart onderweg verloor …

play

Terwijl er veel aandacht gaat naar de deelname van Slavko, passeert die van Jon Lilygreen voorlopig geruisloos. Hij overleefde al enkele auditierondes maar die werden niet uitgezonden, waardoor maar weinig kijkers weten dat hij een van de overgebleven deelnemers is. Lilygreen vertegenwoordigde (samen met The Islanders) in 2010 Cyprus op het songfestival in Oslo. Hij haalde de finale en werd met Life Looks Better in Spring uiteindelijk 21e.

Seen a few snippets of me on the X Factor recently. Some flattering angles going on there.I may actually be on tonight…

Geplaatst door Jon Lilygreen op zondag 8 oktober 2017

Slavko en Jon krijgen de Nederlandse Berget Lewis als teamgenoot, en zitten zo onder de vleugels van Nicole Scherzinger. Ook Berget stootte namelijk verder door. De Nederlandse heeft geen directe link met het songfestival, ze haalde namelijk nooit de liedjeswedstrijd. Ze probeerde het wel in 2003, samen met Simon, maar ze werd toen meteen uitgeschakeld in het Nationaal Songfestival van Nederland. Ze is natuurlijk een van de leden van Ladies of Soul, en daar heeft ze songfestivalzangeressen Glennis Grace, Edsilia Rombley en Trijntje Oosterhuis (die er weliswaar dit jaar mee stopte) als collega’s en vriendinnen. Lewis maakte in The X Factor al twee keer indruk met haar warme stem en is voorlopig nog niet uitgezongen …

play

Advertentie