Uncategorized

UNCATEGORIZED

Tooji strijdt tegen homofoob geweld

Na zijn controversiële single Father brengt zanger Tooji nu opnieuw een nummer uit waarin hij een thema onder de aandacht wilt brengen: homofoob geweld en pestgedrag.

Het was een tijdje onduidelijk of Say Yeah, de opvolger van Father, wel zou uitkomen. De Noor deed namelijk een beroep op zijn fanbase om de nieuwe single en clip mee te financieren. Tooji startte een campagne via crowdfunding. De vorige single veroorzaakte heel wat ophef in Noorwegen en daar buiten. De zanger kwam uit de kast en had in een videoclip stomende homoseks met een priester … in een kerk. Door deze heisa verloor hij zelfs zijn job als presentator van de Noorse Junior Melodi Grand Prix. Natuurlijk kreeg Tooji ook heel wat steun en lof voor zijn strijd tegen discriminatie.

Ook de clip van Say Yeah toont een ophefmakend verhaal. Hangjongeren pesten een jonge homo en doden hem na een hevig gevecht. De bendeleider vlucht. Op het einde van de clip blijkt de leider zelf homoseksueel te zijn. Tooji zette volgend citaat bij de clip: ‘All violence is the result of people tricking themselves into believing that their pain derives from other people.’ Enkel wie 18 jaar of ouder is kan de clip bekijken via Youtube.

Je kan het nummer beluisteren of kopen via Spotify en iTunes.

 

Advertentie