Artikel

UNCATEGORIZED

‘Van Gils & het songfestival’ keert terug

Songfestival.be bezorgt je dagelijks live updates vanuit Kiev. Maar is je songfestivalhonger nog niet gestild na onze artikels aandachtig te lezen en actief mee te doen op onze sociale media, dan kan je ook bij de VRT terecht. Zo zal Peter Van de Veire persoonlijk afzakken naar Kiev om er de commentaar te verzorgen tijdens de live shows.

Vanavond, 4 mei, trapt Van de Veire zijn Kiev-avontuur al af, als gast in Van Gils en Gasten op Eén. Volgende week keert Van Gils & het songfestival. De presentator zal er kort zijn plannen in de Oekraïense hoofdstad uit de doeken doen. Maar ook op 9, 11 en 13 mei is de succesvolle editie van de talkshow terug. Lieven Van Gils ontvangt zo onder andere Laura Tesoro en Christophe Deborsu (9 mei), Jan-Jaap Van der Wal en Micha Marah (1979).

Ook Canvas doet mee: zo licht Ruslandkenner Jan Balliauw de politieke situatie in Oekraïne toe vanuit Odessa, dat nog even in de running was als gaststad. En online kunnen fans op 5 mei naar Culture Club Magazine luisteren waar Marc Erkens het heeft over enkele songfestivalklassiekers.

Aan de allerjongste fans is ook gedacht. Ketnet Swipe staat op de finaledag 13 mei in het teken van het Eurovisiesongfestival.

En dan zijn er nog radiozenders MNM, Radio 2 en Radio 1. Ook zij zullen dagelijks de evoluties in Kiev volgen. Peter Van de Veire zal elke ochtend in zijn ochtendshow een stand van zaken en enkele leuke weetjes geven.