Voorrondes 2019

VOORRONDES 2019TEL AVIV 2019

Veranderingen in deelnemersveld nationale finales Litouwen en Hongarije

Belangrijk nieuws uit Litouwen en Hongarije. Net voor de finales maken ze allebei bekend dat er toch een kleine verandering zal zijn qua deelnemers. Dubbele finaleplaats en diskwalificatie zijn hier de oorzaak van.

Litouwen

Kandidate Monika Marija had zich ingeschreven voor de voorronde in Litouwen met twee nummers. Criminal en Light On waren blijkbaar populair want ze haalde met allebei de finale. Dat vond Monika een beetje te veel van het goede en vroeg de fans in eerste instantie enkel te stemmen op het nummer Light On. Dat nummer won zowel de voorronde als de halve finale en is dus favoriet om naar Tel Aviv te gaan. Nu heeft ze dan toch beslist om het nummer Criminal uit de wedstrijd te halen. Hier staat normaal een boete op van 2000 euro, maar hier heeft de omroep LRT nog geen uitspraak over gedaan. Het nummer wordt in de finale vervangen door de flamboyante Alen Chicco met het nummer Your Cure. Alen werd in zijn halve finale vijfde en greep dus net naast de finale.

Plagiaat in Hongarije

De laatste halve finale van A Dal in Hongarije eindigde met een vreemde noot. Presentator Freddie zei op het einde dat er een onderzoek zou worden ingesteld naar een bepaalde act door een klacht wegens plagiaat. Nu is dus bekekend dat Petruska de dupe in dit verhaal is. Hij werd dus onherroepelijk gediskwalificeerd. Vervangen wordt hij door Gergő Oláh, hij kreeg de hoogste gecombineerde scores, van alle kandidaten, van het publiek en de jury.

Advertentie