Algemeen

ALGEMEEN

Vanavond op Eén: Songfestivalfilm ‘The Story of Fire Saga’

Wie nog niet opgewarmd is voor het Eurovisiesongfestival 2021, kan vanavond in de stemming komen met de uitzending van de Songfestivalfilm Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga. Wie al helemaal klaar zit voor het Songfestival, met de vlaggen in de aanslag, kijkt ook gewoon. Ondanks dat het een Netflix-film is, heeft VRT toch de uitzendrechten te pakken gekregen.

Of je de film nu al gezien hebt of niet, of je hem nu goed vindt of niet, er is geen betere manier om aan de Songfestivalweek te beginnen dan te kijken naar een film over onzer aller meest geliefde muziekwedstrijd. De film vertelt het verhaal van twee IJslandse muzikanten die ervan dromen voor hun land aan het Eurovisiesongfestival deel te nemen, maar daarin zacht gezegd niet gesteund worden door hun omgeving. Het lied Husavik uit de film werd genomineerd voor een Oscar, maar won die uiteindelijk niet. Hou je telraam maar klaar, want er zitten talrijke cameo’s in de film. Zo zul je ex-deelnemers als Elina Nechayeva, John Lundvik en Jessy Matador en winnaars als Loreen, Jamala, Conchita Wurst, Netta en Salvador Sobral kunnen spotten. De uitzending begint op Eén na F.C. De Kampioenen, om 21.21 uur.

Hooverphonic is onze Songfestivalkandidaat van 2021. Ontdek dankzij alle verhalen in ons boek ’65 jaar België op het Songfestival’ hoe het de andere deelnemers is vergaan. Koop het via deze link.

Advertentie