Analyse

ANALYSE

Nee, Hooverphonic zegt niet dat Songfestival circus van slechte smaak is

Gemor op het internet; zowel bij de Belgische fans van het Songfestival als bij de internationale volgers. Hooverphonic zou in een interview op Studio Brussel gezegd hebben dat de liedjeswedstrijd een circus van ‘bad taste’ is. En dat zij met hun parel de vreemde eend in de bijt zijn. Kijkt de groep dan toch neer op het Eurovisiesongfestival? Het antwoord is: nee. Want de woorden van de band zijn volledig uit hun context getrokken. Dit hebben ze écht gezegd.

Hoog van de toren blazen, arrogant, hautain … De liefhebbers van het Songfestival vinden het niet kunnen dat Alex, Luka en Raymond op de radio laatdunkend gesproken hebben over het festival. Want iedereen heeft toch zijn eigen mening of smaak? Opvallend: heel deze heisa is gebaseerd op een misverstand. Beluister via deze link wat de groep echt gezegd heeft.

De echte woorden van Alex Callier

De groep was op Studio Brussel te gast in de show van Eva De Roo. Na enkele vraagjes over het liedje en de act gaat het over de gemengde reacties op het lied. Alex zegt dat hij regelmatig de vraag krijgt wát de groep daar eigenlijk gaat doen op het Eurovisiesongfestival, of Eurosong zoals De Roo het festival weer verkeerdelijk noemde. Hij zegt letterlijk: ‘

In het circus van de ‘bad taste’ is er ook af en toe plaats voor een parel. Dat is onze missie. Heel veel mensen die kritiek geven op sociale media kijken volgens mij al lang niet meer naar de show. De laatste jaren is er een kentering gekomen met liedjes als die van Salvador Sobral en Blanche. Waar zat de lift bij haar liedje? Ik snap niet goed dat velen denken dat je nog altijd die grote powerballad nodig hebt.

Waar komt dat dus op neer? Alex wil benadrukken dat hij beseft dat velen neerkijken op het festival en het zien als een circus van de slechte smaak. Maar dat de recente jaren bewezen hebben dat er ook parels, hits dus, tussen zitten die succes opleveren. Zijn woorden zijn misschien een beetje ongelukkig gekozen, maar Callier heeft op geen enkele manier het Songfestival of de (ex-)deelnemers ervan de grond ingeboord.

Nieuwe titel

Jammer genoeg pakte VRTNWS uit met een artikel waarin dat zogenaamde circus van de ‘bad taste’ in de kop stond. Als je enkel die titel las, dan leek het alsof Alex Callier zijn mening over de liedjeswedstrijd had gegeven. Bij de redactie van de nieuwssite hebben ze de titel ondertussen aangepast naar: ‘Laat ons maar de vreemde eend in de bijt zijn in een wedstrijd met toeters en bellen’

Redacteur Gunther legt het misverstand nog even kort uit:

Advertentie