DSVS 2016

DSVS 2016

DSVS: Dit zijn de experts van week 4

Voor de vierde week vond Songfestival.be een panel van experts dat zijn licht wil laten schijnen over de inzendingen van het komende Eurovisiesongfestival.

De eindmeet is in zicht: deze week volgen de negen liedjes uit de tweede helft van de tweede halve finale. Volgende week is het de beurt aan de zes landen die al geplaatst zijn voor de finale, en de week daarop vindt de finaleweek plaats. Alle liedjes die zich uit de voorgaande vijf weken geplaatst hebben – telkens de top-2 – staan dan tegenover elkaar.

Maar voor het zover is, hebben we nog een rist liedjes te behandelen. Deze week wordt het vergrootglas opnieuw in de hand genomen door Dave Boomkens van Eurostory, Stijn Depoorter van Charlie Magazine, en zangers Fabian Feyaerts en Fabio Ponente. Maar uiteraard zijn er ook de nodige nieuwkomers om de boel wat op te leuken. Deze week in de aanbieding:

Hannes Coudenys, digital creative bij VRT, Pukkelpop, etc.

969601_499658283456212_1925091980_n

Als digital creative help ik mee de social media strategy bepalen voor bedrijven, en bedenk en produceer ik creatieve invulling van content worth sharing. Dat doe ik vooral voor VRT, Mortierbrigade, Pukkelpop en meer. Je kan me ook kennen van Ugly Belgian Houses, De Afspraak, Iedereen Beroemd, Like My Ride of Twitter. Volg me op Twitter, Snapchat & Instagram: @hannes_bhc. Ik heb ooit één keer gekeken naar het songfestival. Toen Clouseau meedeed en m’n mémé pannenkoeken had gebakken.

Hilde Sabbe, journaliste, columniste en auteur

HildeSabbe

‘Van beroep ben ik journaliste. Ik schreef onder andere voor De Morgen, Het Laatste Nieuws, Libelle en Flair. In 1974 zat ik samen met mijn vader voor televisie naar het songfestival te kijken, en na Waterloo van ABBA zeiden we op hetzelfde moment: Dit liedje gaat winnen. Het bleek voorbarig om het over ‘voorspellende gaven’ te hebben, want sindsdien heb ik nooit meer juist gegokt.’

Morgen kijken onze experts naar de inzendingen uit Albanië, België en Bulgarije.

Advertentie