DSVS 2016

DSVS 2016

Vanaf maandag: De Stem Van Songfestival.be

Nu maandag start op deze website een nieuw project waarin experts samen met de lezers van songfestival.be op zoek gaan naar dé winnaar van het komende Eurovisiesongfestival.

In De Stem Van Songfestival.be (vanaf hier afgekort tot DSVS) wordt vanaf maandag in een periode van zes weken een eigen winnaar geselecteerd. Van de in totaal 43 inzendingen van dit jaar zullen er tien overblijven in de finale, in de zesde en laatste week.

Het verloop

In de eerste fase passeren de komende vijf weken alle 43 landen en liedjes de revue, op basis van hun gelote deel van de halve finale. Dat betekent dat we in de eerste week de negen liedjes zullen zien die in de eerste helft van de eerste halve finale op dinsdag 10 mei optreden. In de tweede week de negen liedjes van de tweede helft van de eerste halve finale, enzovoort. De agenda voor de zes weken vind je hieronder terug:

Agenda 
Week 11e helft van de 1e halve finale
21/03 - 27/03Armenië, Finland, Griekenland, Hongarije, Kroatië, Moldavië, Nederland, Rusland, San Marino
Week 22e helft van de 1e halve finale
28/03 - 03/04Azerbeidzjan, Bosnië & Herzegovina, Cyprus, Estland, IJsland, Malta, Montenegro, Oostenrijk, Tsjechië
Week 31e helft van de 2e halve finale
04/04 - 10/04Australië, Ierland, Israël, Letland, Litouwen, Polen, Servië, VJR Macedonië, Wit-Rusland, Zwitserland
Week 42e helft van de 2e halve finale
11/04 - 17/04Albanië, België, Bulgarije, Denemarken, Georgië, Noorwegen, Oekraïne, Roemenië, Slovenië
Week 5"Big 5" + Gastland
18/04 - 24/04Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden
Week 6Finale
25/04 - 01/05Tien finalisten (telkens twee uit de vijf voorgaande weken)

Het dagschema

Elke week laat een panel van experts (telkens variërend tussen drie en vijf in aantal) zijn licht schijnen over de inzendingen. Elke maandag stellen we de juryleden aan je voor, en van dinsdag tot en met donderdag wikken en wegen ze de liedjes van het songfestival 2016. Elke expert maakt telkens ook een rangschikking van alle liedjes per week.

Op vrijdag en zaterdag krijgen jullie, de lezers van songfestival.be, de kans om ook jullie rangschikking te maken én die naar ons toe te sturen. Tot slot voegt de redactie van songfestival.be op zondag de rangschikkingen van de experts en de lezers samen tot één algemene ranglijst. De top-2 daarvan stoot telkens door naar de finale.

Dat proces zal zich vijf keer herhalen, waardoor we in de finaleweek met nog tien inzendingen overblijven. Zoals op het echte Eurovisiesongfestival zal de uitslag telkens bepaald worden door 50% jurystemming en 50% publieksstemming. In het geval van een ex aequo bij de algemene rangschikking, zal jullie stemming de doorslag geven. Bij een gelijkstand bij de juryrangschikking, geldt de stem van het jongste jurylid als beslissende factor.

Ook zoals op het echte songfestival zullen de exacte resultaten een goedbewaard geheim blijven tot ná de finale. Op zondag maken we enkel de twee finalisten van de algemene rangschikking bekend. Na afloop van de finale verschijnen alle exacte resultaten per week én per expert publiekelijk op deze website.

Afspraak vanaf nu maandag op songfestival.be voor de eerste editie van DSVS!

Advertentie