DSVS 2017

DSVS 2017

Naar de tweede ronde!

De Stem van Songfestival.be, de zoektocht van deze site om hét lied van het ESF 2017 aan te duiden, is klaar met het eerste stadium. Maar wat gebeurt er nu? We leggen het je haarfijn uit.

De afgelopen weken werd de eerste van in totaal twee rondes gehouden. Elke werkdag kon je op onze Facebookpagina stemmen op telkens twee of drie songs voor Kiev. Enkel het land dat ’s avonds het hoogst aantal likes had, ging door naar de tweede ronde, de andere vielen onherroepelijk af. Van de in totaal 43 inzendingen voor dit songfestival, blijven er zo nog maar vijftien over.

50/50

De tweede ronde start op maandag 17 april, over een week dus. En dat heeft een heel goede reden. De vijftien finalisten worden in de finaleweek opnieuw aan jullie oordeel onderworpen, maar ook aan dat van een panel van experts. Dat panel buigt zich momenteel over de resterende songs en bezorgt ons recensies én een rangschikking. De rangschikkingen van onze experts worden samengevoegd om zo te komen tot één ranglijst van onze ‘vakjury’. De namen van de experts worden in de loop van volgende week bekendgemaakt op onze Facebookpagina, dus hou ze zeker goed in het oog!

Net als op het echte songfestival zal de uitslag van De Stem van Songfestival.be bepaald worden door 50% jurystemming, door de rangschikkingen van onze experts, en 50% publieksstemming. Die verloopt heel anders. Tussen maandag 17 en vrijdag 21 april verschijnen er ’s ochtends op onze Facebookpagina opnieuw korte filmpjes met telkens drie van de vijftien songs. En opnieuw kun je jouw favoriet belonen door een gepaste like. Alleen valt er bij het afsluiten van de stemming niemand af: wij houden bij hoeveel likes de landen krijgen, en maken op basis daarvan een rangschikking van jullie stemmen.

Bijvoorbeeld: als Land A op maandag twintig van de zestig likes krijgt, komt dat neer op een derde, of 33 procent. Als bij de stemming van de volgende dag Land B twintig van de vijftig likes op de teller krijgt, is dat veertig procent. In de algemene rangschikking van het publiek komt Land B zo boven Land A te staan, omdat het een hoger percentage van de likes heeft gekregen.

Resultaten

Tijdens de finaleweek vind je elke dag op deze site ook een artikel terug, met daarin de vakkundige recensies van onze experts over de drie songs die op die dag geliket kunnen worden op Facebook. Hun exacte rangschikkingen blijven een goedbewaard geheim tot na de bekendmaking van de resultaten. Die zal doorgaan op zaterdag 22 april, op onze Facebookpagina.

Tijdens die bekendmaking worden de ranglijstjes van jury en publiek vertaald naar de gekende songfestivalpunten van een tot twaalf. De punten worden opgeteld, en het land dat de meeste punten heeft, volgt Frankrijk op als winnaar van DSVS. Bij een eventueel gelijkstand geven jullie punten de doorslag.

Afspraak dus vanaf maandag 17 april voor de tweede ronde van DSVS, op onze site en op onze Facebookpagina! Hieronder vind je nog eens een overzicht van de vijftien songs die tegenover mekaar staan in de finaleweek:

Advertentie