België

BELGIEEUROSONG 2016INTERVIEWS

Astrid Destuyver heeft ‘donker, maar sfeervol nummer’ voor ‘Eurosong’

3 januari start Eurosong 2016 helemaal, want dan is er live op Eén de allereerste liveshow waarin we de vijf kandidaten beter leren kennen. Op hun potentiële songfestivalliedjes is het nog eventjes wachten, maar wij polsten toch al bij enkele kandidaten naar hun voorbereidingen. In een interview met Songfestival.be laat kandidate Astrid voor het eerst (een klein beetje) in haar kaarten kijken.

‘Mijn liedje is een mix tussen een ballade en een up-tempo song’, zegt de jonge zangeres. ‘Het publiek mag een iets donkerder, maar sfeervol nummer van mij verwachten. De producer waarmee ik samenwerkte, woont in Hamburg en ik ben daar de song gaan opnemen.’ Die producer is Farhot en mocht al liedjes producen voor Rita Ora, Selah Sue én Duits songfestivaldeelnemer Roman Lob.

Ready for some more recording! in Hamburg! #eurosong

Geplaatst door Astrid Destuyver op vrijdag 18 december 2015

 

Astrid werkt nog volop aan haar act waarmee ze ons in de laatste twee liveshows wil overtuigen. ‘Ik wil er een mooie, visuele act van maken. Maar het mag niet afleiden, want het is mijn song waar het écht om gaat.’

De VRT contacteerde Astrid zelf om deel te nemen aan de Vlaamse voorronde, en ze is heel bij met de kansen die ze al gekregen heeft. ‘Tot nu toe was het Eurosong-avontuur superleuk en vooral ook interessant. Ik heb al veel bijgeleerd en nieuwe mensen leren kennen. Ik ben er zeker van dat de liveshows ook een superervaring gaan zijn en ik heb er alvast zin in! Ik hoop natuurlijk dat ik Eurosong kan winnen‘, zegt Astrid.

 

Advertentie