België

BELGIEEUROSONG 2016

Deelnemende liedjes ‘Eurosong 2016’ gaan in première

Vanavond vindt de tweede etappe plaats van Eurosong 2016, de Vlaamse songfestivalvoorronde op poten gezet door de VRT.

Het wordt een belangrijke uitzending, want na de covers van vorige week, zullen de vijf gekozen deelnemers vanavond voor het eerst hun pogingen tot songfestivalnummers brengen. Het gaat om:

  1. Adil Aarab – In Our Nature
  2. Amaryllis Uitterlinden – Kick the Habit
  3. Astrid Destuyver – Everybody Aches
  4. Laura Tesoro – What’s the Pressure
  5. Tom Frantzis – I’m Not Lost

De artiesten krijgen vanavond constructieve kritiek van twee singer-songwriters: de Vlaming Tom Helsen en de in de Verenigde Staten geboren Beverly Jo Scott, die als coach in de Waalse versie van The Voice het talent van Loïc Nottet ontdekte.

Het gaat louter om een presentatie van de liedjes. Noch de kijkers thuis noch de twee experten van vanavond stemmen, en er valt niemand af. De kandidaten krijgen de mogelijkheid om op basis van de commentaren hun act nog wat bij te schaven, zodat alles er volgende week kan uitzien net zoals in Stockholm binnen vijf maanden. De muzikale act van vanavond is 2 Fabiola, het duo dat in 2014 een monsterhit scoorde met She’s After My Piano, een liedje dat toen ook deelnam aan Eurosong.

Peter Van de Veire gidst de kijker als master of ceremonies doorheen de liedjes, rechtstreeks vanuit de AED Studio’s in Lint. De uitzending start om 20.25 uur op Eén, zowel op televisie als online.

Advertentie