België

BELGIEEUROSONG 2016

Dit zijn de 5 kandidaten van ‘Eurosong 2016’

Adil Aarab, Astrid Destuyver, Tom Frantzis, Laura Tesoro of Amaryllis Uitterlinden. Eén van deze vijf kandidaten zal België vertegenwoordigen op het songfestival van 2016 in het Zweedse Stockholm.

De VRT stelt de vijf kanshebbers deze ochtend voor op een persconferentie. Daarop zullen ook meer details vrijgegeven worden over het nieuwe concept van Eurosong. De VRT wil voor 2016 uitpakken met een uniek muzikaal concept waarin enkel toptalenten het beste van zichzelf mogen geven. Laura Tesoro en vooral Amaryllis Uitterlinden zijn de bekendste deelnemers.

Maak al kennis met de vijf kandidaten of ontdek ze op onze speciale kandidatenpagina’s

1 – Laura Tesoro

Laura is erg populair bij het jonge publiek. Zo is ze samen met Koen Crucke, Giovanni Kemper en Gert Verhulst jurylid tijdens de audities van Ketnet Musical. Haar carrière startte dankzij Ketnet, want in 2010 naam ze deel aan Ketnetpop. Ze werd in 2014 tweede in The Voice van Vlaanderen en bracht al enkele singles uit waar ze de Ultratop mee haalde. Tesoro is ook actrice. Zo speelde ze Charlotte in VTM-soap Familie en had ze gastrollen in Altijd Prijs en het populaire Witse. Ze is regelmatig te gast in spelprogramma’s op de televisie.

LauraTesoro

2 – Amaryllis Uitterlinden 

Uitterlinden is veruit de bekendste deelneemster aan onze Vlaamse voorronde. Ze is singer-songwriter, actrice en presentatrice. In 2013 was ze de vrouwelijke stem op het album van Ozark Henry, in 2014 nog jurylid bij Eurosong. Met het lied I’m Your Sacrifice stonden ze 27 weken lang in de Vlaamse Ultratop, terwijl het volledige album het 74 weken volhield en naar nummer één steeg. Ze hadden ook veel succes in Wallonië en haalden met de hitsingle zelfs goud in Italië. Uiteindelijk stapte Amaryllis uit het project omdat ze agendaproblemen kreeg. Ze is een veelgevraagde zangeres en bracht in 2009 haar eigen album uit. Ze acteerde al in Ella, Danni Lowinski en Vermist. In 2014 maakte ze haar debuut op het witte doek in de film Brabançonne. Ze speelt er meteen de hoofdrol. Ze kwam heel recent nog in de media als presentatrice van de ophefmakende documentaire Het zijn maar woorden? over seksisme op straat. Dit jaar bracht ze bij Q-Music nog haar eigen versie van Take Me To Church van Hozier.

AmaryllisUitterlinden

3 – Adil Aarab

Deze jongeman probeert al een hele tijd een muzikale carrière uit te bouwen. In 2007 haalde hij de liveshows van Idool maar kon niet winnen. Hij nam ook al deel aan Can You Duet. Daarna werd het weer stil rond Adil. Hij bracht al wat singeltjes uit, maar die bleven onder de radar. Aarab zingt bij de groep Adil & A.K.A. Onder deze naam namen ze een album op en gingen ze in duet met Slongs Dievanongs. Zijn vader is Marokkaans, zijn moeder is dan weer half Spaans.

AdilAarab

4 – Astrid Destuyver

Astrid is een nieuw talent die haar kans waagt in Eurosong. Ze neemt voorlopig vooral covers op van bekende hits en post ze op de sociale media. Af en toe staat ze eens op een podium, maar laat dan haar achternaam vallen. Destuyver zorgde al voor de vocals bij AKS, een Leuvense band die al op Pukkelpop stond. Naast zingen, schrijft ze ook zelf muziek.

AstridDestuyver

5 – Tom Frantzis

Ook Tom is een nieuw talent in de race naar Stockholm. Tom is een student aan de Universiteit van Antwerpen waar hij communicatie volgt. Met zijn eigen muziek kwam hij al een paar keer voor bij op MNM en gaf deze zomer een klein optreden bij Q-Music. In 2014 bracht hij zijn debuutsingle Grown uit. Tom neemt veel covers op en kan gitaar spelen.

TomFrantzis

Advertentie