België

BELGIEEUROSONG 2016

Enkel Laura Tesoro scoort hit dankzij ‘Eurosong 2016’

Amaryllis, Adil, Astrid en Tom kenden geen groot succes met hun Eurosong-liedjes, integendeel. Het lijkt er op dat enkel Laura Tesoro een grote hit te pakken heeft dankzij onze Vlaamse voorronde.

What’s The Pressure, onze songfestivalinzending van 2016, is in de nieuwe Ultratop-lijst uit de top tien getuimeld, maar staat nog op de 14e plaats. Meer dan een maand na haar overwinning in Eurosong 2016 kan Laura Tesoro al tevreden terug krijgen op de prestaties van haar single in de verschillende hitlijsten. Ze stond in zowel de Ultratop 50 als de Ultratop Airplay lijst een tijdje op de tweede plaats. Op iTunes deed ze nog één plaatsje beter en scoorde dus een nummer één hit.

Minder succes voor de anderen

De vier andere kandidaten scoorden geen al te grote hit met hun inzending voor Eurosong 2016. Dat is best opvallend want het was net de bedoeling van het nieuwe Eurosong-concept om alle vijf de kandidaten te lanceren met hun song. Runner-up Tom Frantzis mag na Laura het meest tevreden zijn. Zijn gesmaakte song I’m Not Lost haalde een zesde plaats bij iTunes, maar wist het wel maar twee weekjes vol te houden in de Ultratop (plaats 25 was zijn hoogste notering in die lijst). In de lijst die de airplay meet haalde hij een 31ste plek.

De songs van drie anderen hadden veel minder succes. Kick the Habbit van Amaryllis Uitterlinden haalde een 29ste plaats bij iTunes, maar verdween heel snel uit die lijst (net als de songs van Astrid en Adil trouwens). Geen enkele van de drie songs belandde in de Ultratop 50. De song van Amaryllis klom maar tot plaats 18 in de Ultratip Bubbling Under, de lijst met songs die klaar staan om de echte hitlijst te bestormen. Adil en zijn In Our Nature deden het nog slechter met een 49ste plaats in de iTunes Top 100. In de Ultratip bleef hij plakken op plaats 13.

Geen doorbraak 

Eurosong zorgde voorlopig ook niet voor de doorbraak van timide Astrid De Stuyver. De rode lantaarn van onze Vlaamse voorronde moest tevreden zijn met plaats 39 in de Ultratip, wat zeer laag is. Via iTunes zag ze haar liedje slechts op de 67ste plaats verschijnen. Ook qua airplay stellen Adil & Co. teleur. Enkel MNM en Radio 2, radiozenders van VRT, draaiden hun song verschillende keren.

Na Eurosong 2014 wisten naast winnaar Axel Hirsoux toch nog verschillende andere deelnemers zoals Eva Jacobs, SIL, Day One en vooral 2 Fabiola hitjes te scoren met hun inzending. Twee jaar later is enkel en alleen Laura Tesoro de grote winnares.

Hello, Adele, It's me.. Sorry from the other side, maar ik je heb ingehaald haha 'What's the pressure' op nummer 1!! Woehoew!! https://itunes.apple.com/be/album/whats-pressure-eurosong-2016/id1074796694?l=nl

Geplaatst door Laura Tesoro op maandag 18 januari 2016

Advertentie