BELGIEEUROSONG 2016

‘Eurosong 2016’: drie shows, finale op 17 januari

Vandaag organiseerde de VRT een persconferentie over Eurosong 2016. De namen van de vijf kandidaten kon je eerder al lezen op deze website, maar nu weten we ook meer over het concept van de Belgische songfestivalvoorronde.

De VRT kiest voor een heel nieuw concept, dat wordt omschreven als ‘een muzikaal traject voor vijf jonge toptalenten die begeleid worden in hun artistieke ontwikkeling’. Eén-netmanager Olivier Goris: ‘Eurosong 2016 wordt een investering in een hopelijk langdurige en succesrijke toekomst van jong muzikaal talent in Vlaanderen – en misschien wel ver daarbuiten.’

De vijf deelnemers werden samengesteld door een team van muziekexperten van de VRT, bestaande uit Gerrit Kerremans, Els Gemonpré, Hans Snijders en als consultant Christoffel Cocquyt, manager van onder meer Gabriel Rios, Selah Sue en Novastar. Alle vijf krijgen ze ook coaching, van klinkende namen als Lady LinnGeena Lisa en Ish Ait Hamou. Tijdens de persconferentie werd het bevestigd dat de vijf liedjes in de running momenteel nog niet af zijn.

Opvallend weetje: alle vijf kandidaten komen uit de provincie Antwerpen.

Enkel Peter Van de Veire praat Eurosong 2016 aan elkaar. Hij wordt niet langer bijgestaan door zijn sidekick Eva Daeleman. De voorronde zal in januari 2016 gehouden worden, met drie shows. Die vinden plaats op zondag 3, 10 en 17 januari, op Eén. Alle uitzendingen komen rechtsreeks vanuit televisiestudio’s in Lint. Het eenmalige uitstapje naar het Sportpaleis in 2014 wordt dus niet herhaald.

In de eerste show, op zondag 3 januari, tonen de vijf deelnemers hun kunnen als artiest. Ze zingen dan een cover van een ander nummer.

In de tweede show, op zondag 10 januari, stellen ze alle vijf live hun nieuw liedje voor waarmee ze deelnemen aan Eurosong 2016, maar zonder act erbij. Er wordt opnieuw niet gestemd.

Tot slot, in de derde show, op zondag 17 januari, leveren ze allemaal een afgewerkt act aan, zoals die ook op het songfestival in Stockholm te zien zou zijn. Er komen tien Europese jury’s, die samen met de Eén-kijker beslissen wie Eurosong 2016 wint.

Deze week zal er elke ochtend tussen 6u en 9u een van de vijf kandidaten aanschuiven bij MNM, in De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow. Vanochtend was Tom alvast te gast.

Op het YouTube-kanaal van Eén is alvast de trailer online gezet:

play

Advertentie