België

BELGIEEUROSONG 2016

Verklapte Tom Lenaerts startdatum ‘Eurosong 2016’?

De nieuwe Vlaamse voorronde om een geschikte kandidaat te vinden voor het songfestival in Stockholm zal naar alle waarschijnlijkheid half december al starten. Dat wil presentator Tom Lenaerts ons alvast laten geloven.

Lenaerts was samen met zijn collega en goede vriend Bart De Pauw te gast in de talkshow van Jonas Van Geel op VTM. Jonas wou graag weten hoelang de quiz Kalmte Kan U Redden nog loopt op Eén. Tom: ‘We stoppen half december en dan komt Eurosong er tussen. Bart start pas in januari met een nieuw seizoen van Twee Tot de Zesde Macht.’

Dat zou dus willen zeggen dat Eurosong 2016 nog in 2015 start. Half december is trouwens veel vroeger dan in 2014. Toen startte de eerste aflevering van Eurosong 2014 pas op zondag 2 februari. Hoeveel shows de Vlaamse voorronde zal lopen is nog niet bekend.

Reactie VRT

Bronnen binnen de VRT hebben ons intussen laten weten dat Lenaerts er goed naast zat met zijn uitspraken. Eurosong start pas volgend jaar.

Er is trouwens niet veel geweten over de nieuwe formule van het programma. We weten alleen dat de VRT vijf kandidaten zal selecteren en dat zij zullen strijden voor het ticket richting Zweden. De openbare omroep gaat zelf op zoek naar geschikte deelnemers, maar geïnteresseerden konden zichzelf ook inschrijven.

Advertentie