Eurosong 2016

EUROSONG 2016EX-DEELNEMERS

Hadise en Christer Björkman experts in finale ‘Eurosong 2016’

Tijdens de liveshows van Eurosong 2016 zullen verschillende experts hun mening geven over de prestaties van de vijf kandidaten. In de finale op 17 januari zullen superster Hadise en Melodifestivalen-organisator Christer Björkman hun zegje doen.

Presentator Peter van de Veire maakte de twee namen bekend in een interview met ons dat later deze week online komt te staan. ‘Zie de experts niet als juryleden zoals vroeger’, zegt Peter. ‘De verschillende experts zijn vakmensen die de nodige ervaring hebben op en rond het Eurovisiesongfestival. Christer Björkman doet het bijvoorbeeld lang niet slecht met Zweden.’

Geen stemaandeel 

Hadise, sinds haar deelname in 2009 een superster in Turkije, en Christer Björkman hebben net zoals de andere experts geen stemaandeel. Ze geven de kandidaten enkel tips en hun verdere mening. Het zijn de kijkers thuis en de Europese jury’s die in de finale mogen stemmen. De jury’s uit Europa zullen dat Melodifestivalengewijs doen via een spokesperson. Net zoals in de finale van Eurosong 2014 dus.

Naast Björkman, die trouwens in 1992 zelf deelnam aan het songfestival, en Hadise zullen nog andere experts opduiken in de shows. Hun namen zijn voorlopig nog niet bekend. Toch liet Peter al weten dat songfestivalkenner André Vermeulen er niet bij zal zijn.

Advertentie