BELGIEEUROSONG 2016EX-DEELNEMERS

Laura Tesoro maakt entree in de hitlijsten

What’s The Pressure, de Belgische songfestivalinzending, maakt zaterdag haar intrede in de Ultratop. Laura Tesoro scoort vooral op iTunes en Spotify.

De Ultratop 50 verwelkomt zaterdag tien nieuwe singles, waaronder die van Laura Tesoro.

Haar eerste week in de officiële hitlijst van de best verkochte, meest gedownloade en gestreamde nummers in Vlaanderen is eerder bescheiden. Ze komt nieuw binnen op 41 en is de enige Eurosong 2016-kandidaat in de hitlijst. Runner up Tom Frantzis staat op de vierde plaats in de Ultratip Bubbling Under. Amaryllis’ Kick The Habit vinden we terug op de zestiende plek, Adil staat negentiende en Astrid zesendertigste.

Het vtm-programma Liefde Voor Muziek haalt het in de Ultratop van Eurosong 2016. Twee covers van Belle Perez, tweevoudig Eurosong-deelnemer, doen het immers uitstekend. Johannes Genard en Dana Winner, die tijdens Eurosong 2004 nog juryvoorzitster was, komen respectievelijk nieuw binnen op 4 en 6. Ook Kate Ryan, die op Twitter Tom Frantzis boven Laura Tesoro verkoos, is nieuw in de Ultratop. Zij staat dertigste met Wonderful Life.

In de iTunes-charts staat onze songfestivalhoop te pronken op de zevende plaats, Tom Frantzis is nummer 33. Enkele dagen geleden voerde Tesoro de lijst aan, net zoals in de Spotify Viral 50, een lijst met de meest gestreamde songs op de streamingsdienst.

Enkele dagen geleden verscheen op sociale media dat Tesoro haar lied zou aanpassen, verwijzend naar haar grapje in de ochtendshow van Q Music.

play

Advertentie