Eurosong 2016

EUROSONG 2016

Titels van nummers ‘Eurosong 2016’ bekend

De vijf titels van de eigen nummers van de kandidaten bij Eurosong 2016 zijn bekend. Komende zondag stellen Adil, Amaryllis, Astrid, Laura en Tom hun originele nummer voor aan het grote publiek. Eén van deze vijf nummers zal België vertegenwoordigen op het komende songfestival.

Vorige zondag konden we de vijf kandidaten van Eurosong 2016 al eens aan het werk zien, toen brachten ze elk een cover van een songfestivalinzending. Komende zondag wordt het extra spannend want dan zullen de kandidaten elk hun eigen nummer voorstellen. Volgende nummers zullen we te horen krijgen:

Adil Aarab – In Our Nature
Amaryllis Uitterlinden – Kick The Habit
Astrid Destuyver – Everybody Aches
Laura Tesoro – What’s The Pressure
Tom Frantzis – I’m Not Lost

In eerdere interviews met Songfestival.be lieten de kandidaten het volgende al weten over hun nummers:

Adil wist ons te vertellen dat zijn song In Our Nature gaat over het menselijke in het leven en over hoop. Hij wil met zijn liedje vooral een goede boodschap brengen. Samen met Bas Kennis, pianist bij BLØF, nam hij zijn song op.

Amaryllis zal een happy liedje brengen en naar eigen zeggen een muzikale oorwurm. Producer Reinard Vanbergen van Das Pop bezorgde haar een fantastisch muziekarrangement met strijkers.

Astrid kiest voor een donker, maar sfeervol nummer. Samen met producer Farhot nam ze haar liedje op. Deze werkte eerder al samen met onder meer Rita Ora en Selah Sue.

Tom gaat daarentegen voor een heel energieke song, een echte meezinger. De producent van dienst is Shameboy, die ook Rhythm Inside van Loïc Nottet geproducet heeft.

Ook Laura kiest voor een energiek nummer, een funky lied met hier en daar een vleugje soul. Laura werkte samen met producer Peter Gordeno, de vaste  keyboarsdpeler bij Depeche Mode. Morgen zal een uitgebreid interview met haar verschijnen.

Komende zondag worden de nummers enkel en alleen voorgesteld. Pas op 17 januari zullen de Vlaamse kijkers samen met tien Europese jury’s beslissen welk lied België mag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival van 2016. De finale op 17 januari zal in twee delen verlopen. VRT zal de uitzending extra spannend maken, want pas na een onderbreking komen we de resultaten te weten.

Advertentie