Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

‘Door de wind’: Ingeborg reageert op coverversie Miss Montreal

Onze Songfestivalinzending van 1989, geschreven door Stef Bos en gezongen door Ingeborg, is aan een tweede leven begonnen. De reden? De populaire cover die de Nederlandse zangeres Miss Montreal gemaakt heeft. De dame kwam op MNM promo voeren voor haar hit en daar reageerde niemand minder dan Ingeborg herself op de nieuwe versie van het lied.

Even samenvatten: in 1989 vormden Stef Bos en Ingeborg een koppel. Bos schreef Door de wind met zijn overleden moeder in het achterhoofd. Ingeborg zong het lied in voorronde Eurosong en won het ticket richting Lausanne. Daar kwam de Belgische inzending niet verder dan een teleurstellende negentiende plaats. Door de wind zou uitdraaien tot de grootste hit van Ingeborg en mag een Vlaamse klassieker genoemd worden.

In de Ultratop 

Anno 2020 staat het liedje opnieuw in alle schijnwerpers. Miss Montreal en Stef Bos namen allebei deel aan Beste Zangers, wat wij kennen als Liefde voor Muziek. Montreal brengt Door de wind en haar cover slaat in als een bom. De video op YouTube gaat met meer dan vier miljoen kijkers viraal en de uitgebrachte single schiet zich naar de top tien van de Nederlandse hitlijsten.

Met aardig wat airplay en een notering in de Ultratop, doet de nieuwe versie van onze Songfestivalinzending van 1989 het ook in Vlaanderen goed. Om dat succes te verzilveren, kwam Miss Montreal langs bij enkele radio’s zoals Radio 2 en MNM. De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow liet Ingeborg zelf aan het woord over de nieuwe versie van Door de wind:

Ik vind het fantastisch en dat is zelfs te licht uitgedrukt. Deze versie is op zo’n manier gebracht dat het liedje op een unieke manier tot leven komt. Het is ontdaan van het circus van toen en je komt tot de essentie. Stef zal hier heel dankbaar voor zijn. Bedankt! Ik werd de voorbije weken langs alle kanten bestookt met het filmpje uit Beste Zangers.

Nadat Miss Montreal live mocht zingen op MNM, kreeg ze de vraag of nu zelf zin heeft gekregen om voor Nederland naar het Songfestival te gaan. Blijkt dat ze nog nooit gevraagd is geweest en het vroeger helemaal niet zou gewild hebben. Maar nu is ze heel duidelijk:

Ik zou het zo doen!

Bekijk hieronder het optreden van Miss Montreal met Door de wind bij MNM:

play

Advertentie