EX-DEELNEMERS

Einde carrière Nicole & Hugo

Ze kondigden het al een hele tijd geleden aan, maar vandaag is het zover: Nicole & Hugo geven hun allerlaatste concert in Brugge en zetten daar mee een punt achter hun rijkgevulde carrière.

Om 20.00 uur vanavond valt het doek definitief voor het populaire zangduo. Dan beëindigen ze namelijk hun afscheidstournee waarmee ze door heel Vlaanderen trokken.

In 2014 maakten Nicole en Hugo bekend dat ze het kalmer aan gingen doen. Hier en daar een klein gastoptreden zien ze nog zitten, maar grootse tournees, lange concertreeksen of nieuwe muziekopnames komen er vanaf 2016 niet meer. Het was vooral Nicole die wou stoppen met optreden, dat zei Hugo alvast in een interview dat Het Laatste Nieuws met hem had: ‘Het is jammer, maar Nicole ziet het niet meer zitten‘, zei hij toen. ‘Optreden doet ze nog graag, maar de verplaatsingen, al die telefoontjes. Nee, ons Colleke heeft het gehad met al dat gedoe. Ze kan dat niet meer aan. Nicoles mama, 93 jaar, woont naast ons en is enorm hulpbehoevend. Nicole kookt voor haar, doet haar boodschappen, gaat met haar naar de dokter. Ook dat is een reden waarom Nicole wil stoppen met zingen. Door al die kopzorgen heeft ze steeds meer moeite om haar teksten te onthouden.’

Dit weekend verscheen er in het Nieuwsblad een groots afscheidsinterview met de twee. Daarin laat Hugo vallen dat de kans groot is dat hij weer aan de slag gaat als acteur. Al hun kostuums gaan ze verkopen, alleen de iconische pakjes uit 1973 willen ze houden. ‘Ik wil die dragen in mijn kist’, zegt Hugo.

Eeuwig verbonden met het songfestival

Het showbizzkoppel mag zich tot één van de populairste Vlaamse artiesten ooit rekenen. Die populariteit hebben ze mede te danken aan het Eurovisiesongfestival. In 1971 mochten ze ons land al vertegenwoordigen, maar vlak voor de finale werd Nicole plots geveld door geelzucht.

België werd in 1973, maar nu echt, vertegenwoordigd door Nicole & Hugo. Op 25 februari had het duo de voorronde Liedje voor Luxemburg gewonnen. Op het festival verging het Nicole & Hugo erbarmelijk: ze werden troosteloos laatste, ondanks, of net door hun opvallende paarse jumpsuits. Ze zouden er wel een plekje mee in het collectieve songfestivalgeheugen veroveren, met een optreden op de show naar aanleiding van 50 jaar Eurovisiesongfestival in 2005 als onomstotelijk bewijs.

play

 

Jaren later namen ze nog eens deel aan de Vlaamse voorronde. Ze kregen tijdens Eurosong 2004 goede kritieken voor hun inzending Love Is All Around, maar uiteindelijk haalden ze de volgende ronde niet.

play

 

Naast hun twee songfestivalinzendingen scoorden Nicole & Hugo nog andere hits, zoals Pastorale en Schietgebed. Dankzij hun cover van Pastorale (waarmee ze het muziekprogramma Zo Is Er Maar Eén wonnen) kreeg hun carrière een nieuwe boost.

play

Advertentie