EX-DEELNEMERS

Gordon zet punt achter muzikale carrière

De Nederlandse zanger Gordon zet een punt achter zijn 24-jarige muzikale carrière. Dat vertelde hij gisteren in ‘Carlo’s TV Café’ op RTL 4.

Het nieuws slaat bij in Nederland in als een bom. Volgend jaar stopt Gordon met muziek maken. Hij zal dat niet zomaar doen, maar met twee grote jubileumconcerten in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam op 28 en 29 november.

https://twitter.com/Gordon_nl/status/671217253531127808

‘Het is een mooie tijd geweest en ik heb vreselijk genoten’, zegt de zanger. ‘Ik heb me altijd enorm gewaardeerd gevoeld door het publiek, maar nooit door de industrie. Ik kan terugkijken op een fenomenale carrière met zoveel hoogtepunten dat ik een tevreden mens mag zijn.’

De Toppers

Onder die hoogtepunten mag de zanger vast zijn deelname aan het Nationaal Songfestival in in 1989 met Gini rekenen. Hij werd toen derde, maar brak twee jaar later door in zijn thuisland met Kon ik maar even bij je zijn. In 1999 doet Goor nog eens een gooi naar het Nederlandse songfestivalticket, dit keer met het duo Re-Play, zonder succes. Nog eens tien jaar later is het dan wel zover: met Gerard Joling en en René Froger gaat hij als De Toppers naar Moskou. De drie heren slagen er niet in om met Shine de finale te halen.

Gordon wil zich nu vooral concentreren op zijn andere activiteiten. ‘Met pijn in mijn hart zeg ik vaarwel aan misschien wel het allermooiste en leukste wat er was in mijn leven’, klinkt het. ‘Mijn interesses zijn veranderd en mijn tv-carrière staat op dit moment nummer één en ook mijn koffiesalons verdienen mijn volledige aandacht.’

Volgend jaar zal hij wel een jubileumalbum uitbrengen met nieuwe nummers en hits in een nieuw jasje. Hij werkt ook aan een one man show onder de titel ‘Gordon 25 jaar Show geen zin in’.

PersberichtGordon beëindigt zangcarrière in Concertgebouw AmsterdamMet twee spetterende jubileum concerten met als…

Geplaatst door Gordon Heuckeroth op zondag 29 november 2015

 

Advertentie