BELGIEEX-DEELNEMERS

Loïc Nottet wint ‘Danse avec les stars’

We mogen nog maar eens fier zijn op “onze” Loïc Nottet. In Frankrijk won hij het zesde seizoen van het populaire dansprogramma Danse avec les stars.

Loïc Nottet en zijn Bulgaarse danspartner Denitsa Ikonomova legden een feilloos parcours af tijdens de danswedstrijd en deden het opnieuw uitstekend in de finale. Het koppel behaalde tweemaal de maximumscore van tachtig punten. De eerste dans was een jazzdans op Don’t Rain on My Parade van Barbra Streisand. Voor de tweede dans kozen ze voor een moderne stijl op Chandelier van Sia, een nummer dat Loïc nauw aan het hart ligt. Hij coverde het nummer in 2014 en Sia feliciteerde hem met een geslaagde uitvoering.

In de finale namen Loïc en Denitsa het op tegen zanger Olivier Dion en tegen zangeres Priscilla Betti. Olivier viel af waardoor Loïc en zijn partner het opnamen in een freestyle-duel tegen Priscilla en haar danspartner Christophe Licata. Loïc koos voor Don’t Stop Me Now van Queen en won uiteindelijk het programma met 68 procent van de stemmen.

Voor Denitsa

‘Deze overwinning staat symbool voor al het harde werk dat Denitsa en ik verricht hebben’, zei hij na zijn overwinning. ‘Het was een mooi avontuur waarbij heel wat mensen betrokken waren, ook achter de schermen. Ik draag deze overwinning op aan Denitsa.’ Hij verwijsde ook even naar zijn deelname aan het songfestival dit jaar. ‘Ik won het songfestival niet, maar deze wedstrijd wel. Het is de eerste keer dat ik iets win. Ik was hier een outsider en dit winnen voelt heel goed.’

Loïc is niet alleen de jongste winnaar van Danse avec les stars, maar ook de eerste Belg in het programma. Denitsa won vorig jaar de wedstrijd. Zij danste toen met acteur Rayane Bensetti.

De passie voor dansen zit er bij de zanger van jongs af aan in. Op tienjarige leeftijd schreef hij zich al in bij een dansschool. Ook tijdens zijn deelname aan het songfestival met Rhythm Inside stak hij die voorliefde niet onder stoelen of banken. Toch is hij ook zijn zangtalent niet vergeten. ‘Morgen keer ik terug naar België om aan mijn muziek te werken’, zei Loïc na afloop van het programma. Begin 2016 zou zijn debuutalbum verschijnen.

Advertentie