Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

Terugblik: wat deden de kandidaten van 2017 na Kiev?

Wat heeft 2017 allemaal teweeg gebracht in het wereldje van het Songfestival? Wij blikken in verschillende artikels terug op dit jaar dat bijna afgelopen is. Vandaag is het de beurt aan de kandidaten die dit jaar hun land mochten vertegenwoordigen in Kiev. Voor veel artiesten is die deelname het hoogtepunt van hun jaar, maar wie liet ook na mei nog van zich horen? Dat Blanche een topjaar had, lazen jullie al.

Hoe blikken we terug op het jaar van de verschillende kandidaten? Door 10 artiesten te selecteren die ook na hun Songfestivaldeelname van zich hebben laten horen. De ene door gezondheidsproblemen, anderen door te trouwen, te rouwen of een ander kapsel te kiezen …

1.  Isaiah in België én wereldrecord rijker 

De Australische deelnemer kwam op de valreep van 2017 nog in het nieuws bij ons, dankzij tv-programma Sorry voor Alles. Margrot, het ‘slachtoffer’ dat een maand lang gevolgd werd door de makers, vestigde zonder het zelf te beseffen een wereldrecord. Dat van ‘duet zingen vanop afstand‘. Margot Vandersmissen mocht voor MNM haar eigen nummer Thrill of the Chase zingen. Wat ze zelf niet wist, was dat Isaiah op hetzelfde moment met haar aan het meezingen was. Samen verbraken ze het wereldrecord.

Trouwens, Isaiah kwam vlak na het Songfestival naar ons land om promotie voor zijn muziek te maken. De jongeman, die ondertussen al een nieuwe single heeft, blikte met Jasper en Tom graag terug op zijn tijd in Oekraïne.

play

2. Kristian Kostov maakt zich een blondje én krijgt award 

Bulgarije werd dankzij hun jonge zanger tweede in de finale, en het lijkt er op dat Kristian tegen de zomer nood had aan ‘iets anders’. Uiteindelijk moesten zijn zwarte haren er aan geloven. Kostov gaat momenteel als blondje door het leven. Net als Blanche ontving hij een European Border Breakers Award. Nieuwe muziek horen we pas in 2018.

3. Jana Burceska trouwt en bevalt

De vertegenwoordigster van Macedonië (VJR) gaan we niet snel herinneren om haar prestaties op het podium. De show van zaterdag haalde ze niet, maar we waren wel allemaal getuige van haar verloving. Het vriendje van Jana vroeg haar live tijdens de pauze ten huwelijk. Alsof dat nog niet genoeg was, kwamen we in haar introductiefilmpje te weten dat de zangeres al enkele maanden zwanger was! In de zomer trouwde het koppel. De geboorte van hun dochtertje volgde in oktober. Ze gaven haar de naam … Dona. Juist ja, dat was ook de titel van de vorige Macedonische Songfestivalinzending, gezongen door diva Kaliopi.

😀 Ze is getrouwd! Weet je nog dat de Macedonische kandidate Jana Burceska live op het songfestival ten huwelijk werd…

Geplaatst door Songfestival.be op woensdag 4 oktober 2017

4. Meiden OG3NE verliezen mama, maar bouwen verder aan carrière 

Nederland werd elfde in Kiev.  Voor zussen Amy, Shelley en Lisa was vooral de aanwezig van hun zwaar zieke moeder een moment om nooit te vergeten. Jammer genoeg konden ze niet lang genieten van hun mooie prestatie, want mama Isolde Vol-Malee stierf op 12 juli. Een zware klap. OG3NE deed het deze zomer dus even wat kalmer aan. Maar the show must go on. Na het ontvangen van een gouden plaat voor hun debuutalbum pakten de zangeressen eind oktober uit met een nieuwe look én single. Zweedse popster Zara Larsson schreef mee aan het liedje. Vooral die look ging over de tongen, ook op onze Facebookpagina …

De meiden van OG3NE hebben een … euhm … gewaagde nieuwe look! 😮 Dit is trouwens hun NIEUWE SINGLE, komt eind deze maand uit.

Geplaatst door Songfestival.be op donderdag 12 oktober 2017

5. Slavko zet Groot-Brittannië op zijn kop

Hij won de door ons uitgereikte Barbara Dex Award en was dankzij zijn paardenstaart en expliciete song en act het gespreksonderwerp in heel wat huiskamers, Slavko Kalezic. In de zomer trok hij naar Spanje voor de jaarlijkse shows van de Pride, maar in oktober komt hij toch weer op tv terecht. Hij neemt namelijk deel aan het razend populaire programma The X Factor op de Britse televisie. Mét diezelfde paardenstaart. Slavko zet de show op zijn kop en komt bij het team van Nicole Scherzinger terecht, maar uiteindelijk haalt hij de liveshows niet. De man werkt aan verschillende ‘projecten’ en hoopt volgend jaar uit te pakken met een boek waarin hij onthullingen doet over zijn avonturen in Kiev en in de Britse talentenjacht.

play

6. Joci Pápai scoort met verkleedpartij op tv

Hongarije deed het dankzij deze man erg goed in de finale. Na de liedjeswedstrijd stortte Joci Pápai zich meteen in een andere wedstrijd. Hij werd namelijk derde in Sztárban sztár, de Hongaarse versie van Your Face Sounds Familiar. Dat is een soort nieuwe versie van de Soundmixshow met nationale beroemdheden die hun beste imitaties boven halen. In België is het nog niet op tv te zien. Verschillende Songfestivalartiesten namen in hun thuisland al deel aan de show. Joci Pápai haalde zo zijn innerlijke Kylie Minogue, Boy Georges en Songfestivalzangeres Olivia Newton John naar boven. Geweldige televisie!

play
play

7. Salvador Sobral overwint gezondheidsproblemen 

Iedereen had het waarschijnlijk graag anders gezien met Salvador, de winnaar in Kiev, kwam in zijn overwinningsjaar alleen maar in de media met zijn gezondheidsproblemen. Nog voor zijn deelname deden geruchten over hartproblemen de ronde, maar zijn entourage ontkende dat maar al te graag. Tot in september. Want toen kondigde de zanger zelf aan tijdelijk te moeten stoppen met zijn zangcarrière om zich te focussen op zijn gezondheid. Dat was geen verrassing, want na zijn zegetocht in Kiev was er veel interesse in de jongeman, maar hij ging niet in op de aanbiedingen, zelfs niet uit Amerika. Begin december kwam er gelukkig goed nieuws: Sobral kreeg een nieuw hart. Andere opstekers: een European Border Breakers Award (net als Blanche en Kristian Kostov) en een nieuwe live-cd Excuse Me Ao Vivo, inclusief jazzversie van Amar pelos dois.

8. SunStroke Project scoort op MNM en viert jubileum 

Jaja, de heren van SunStroke Project mogen radiostation MNM dankbaar zijn. Hey Mamma, waarmee ze onverwachts derde werden, werd er net niet grijs gedraaid. Met als resultaat: veel airplay, een notering in de Ultratop 50, het mooie resultaat in de Vlaamse iTunes chart én een plaatsje op de verzamelaar MNM Big Hits 2017.2. De groep was dit jaar dan ook zeer populair op Spotify. Verder hielden ze het vrij rustig met als uitschieters een optreden in Parijs en de nieuwe single Sun Gets Down. Maar waar ze vooral trots op zijn: hun jubileumconcert (ze bestaan tien jaar) waarop verschillende Songfestivalkandidaten die ze leerden kennen in Oekraïne kwamen optreden. IMRI, Nathan Trent, Artsvik, Slavko , Manel Navarro, Robin Bengtsson, Ilinca & Alex Florea, Dihaj, Naviband, JOWST en Timebelle! Ze waren er allemaal.

Hey Guys! Thanks to each one of You for listening our music! 🎷🎤🎻This year was defenitely a game changer for us and we'…

Geplaatst door Sunstroke Project op donderdag 14 december 2017

play

9. Populariteit Franceso Gabbani blijft stijgen

Francesco Gabbani en zijn gorilla werden uiteindelijk ‘maar’ zesde in Kiev, de populariteit van de vlotte Italiaan is er alleen maar op vooruit gegaan. Zijn nieuwste album Magellan werd een schot in de roos en de daarop volgende singles deden het ook goed. Van juni tot en met september ging Gabbani op tournee. In november volgde er nog een live-cd. Het lijkt er op dat 2018 meer van hetzelfde zal brengen. Ook leuk om weten: hij werd twee keer genomineerd voor Italiaanse Artiest van het jaar, een keer voor de MTV Italian Music Awards en ook bij de Europese uitreiking.

Sono molto felice di comunicarvi due grandi novità! ? La prima è che il 17 novembre uscirà “Magellano Special Edition”, un doppio CD che conterrà, oltre al mio album “Magellano”, un CD live dal titolo “Sudore, fiato, cuore”, registrato durante il #FrancescoGabbaniTOUR! ? La seconda è che il 20 gennaio vi aspetto al #NelsonMandelaForum di Firenze per festeggiare tutti insieme i traguardi di questo anno magnifico! Ecco tutte le info che vi possono servire: ➡️ Prevendite anticipate per il mio Fan Club Ufficiale #GabbaCLUB dalle 16 di oggi ➡️ Prevendite generali su @ticketone.it dalle 10 di domani ➡️ Per chi viene da fuori Firenze saranno disponibili dei Travel Packages "Ticket + Hotel”, da domani su www.fanexperience.it Vi aspetto! Baci @bmgitaly @rds_official #Magellano

A post shared by Francesco Gabbani (@francescogabbani) on

10. Norma John en Kasia Mos werken samen, net als JOWST en Martina Barta

Afsluiten doen we met twee mooie samenwerkingen, ideaal voor deze tijd van het jaar. Norma John (geen finale voor Finland) en Kasia Mos (22ste voor Polen) hielden aan hun deelname een vriendschap over en die willen ze nu op muzikale wijze verzilveren. In januari komt hun gezamenlijke single uit!

dear friends! Thank you for following and thank you for your patience. It's been a long time since #blackbird and we've…

Geplaatst door Norma John op zaterdag 11 november 2017

JOWST (tiende voor Noorwegen) en Martina Barta (geen finale voor Tsjechië) kwamen wel al tot een release van hun twee. De Noorse DJ nam haar liedje voor het Songfestival My Turn stevig onder handen. Hij maakte van het rustige slaapliedje een echt dansnummer. Trouwens, Manel (laatste voor Spanje) liet zijn nieuwste single ook mixen door de Noor.

play

Advertentie