België

BELGIEEX-DEELNEMERS

Tom Dice neemt nieuw album op

We hoorden lange tijd niets van Tom Dice. Dat had natuurlijk allemaal te maken met het sabbatjaar dat de man plots inlaste omdat zijn album niet het succes werd waar hij op gehoopt had. Die periode van stilte heeft Tom blijkbaar goed gedaan want nu is hij bijna klaar om nieuwe muziek op ons los te laten. #diceisback, zoals hij zelf tweette.

Wie Tom volgt op bijvoorbeeld Instagram en Twitter weet het al: Tom Dice zit momenteel in een muziekstudio in Londen om zijn derde album op te nemen. Hij houdt zijn fans op de hoogte over het opnameproces en over zijn inspiratie. Nieuwe nummers die hij al opgenomen heeft heten Lighthouse en Right Between the Eyes. Wanneer het album precies uitkomt en bij welke platenmaatschappij is nog niet bekend.

Tom heeft de vibe duidelijk weer helemaal te pakken. Dice leefde een lange periode buiten de schijnwerpers omdat hij tijd voor zichzelf nodig had. In mei 2013 vertelde hij aan het Nieuwsblad waarom hij er even genoeg van had: ‘Ik wil tijd nemen om uit te zoeken welke richting ik uit wil met mijn carrière. Mijn vorige album heeft minder goed gelopen dan ik gehoopt had en ik ben niet iemand die zijn carrière langzaam laat uitdoven. Ik wil kwaliteit blijven brengen en mensen enthousiast maken. Daarom wil ik de tijd nemen voor dat derde album. Intussen kan ik ook nadenken of ik ook weer internationaal wil werken.’

Met een zesde plaats op het songfestival van 2010 is Tom Dice de meest succesvolle deelnemer die de VRT ooit voor België naar de liedjeswedstrijd stuurde. Met Me And My Guitar won de jongeman zelfs de eerste halve finale.

Advertentie