Junior 2015

JUNIOR 2015

Dit is de startvolgorde van het JESF 2015

De organisatie achter het Junior Eurovisiesongfestival heeft zonet de startvolgorde bekend waarop de zeventien deelnemende landen van dit jaar nu zaterdag zullen optreden. De geplande openingsceremonie werd uitgesteld door de aanslagen in Parijs eergisterenavond.

Het bepalen van de startvolgorde op het JESF gebeurt al jaren volgens hetzelfde systeem: willekeurig wordt geloot welke landen als eerste en laatste opkomen, en wanneer het gastland mag aantreden. De overige landen worden geloot in twee potten, de eerste helft en de tweede helft. De producers van het JESF trekken zich daarop terug om even later naar buiten te komen met een samengestelde volgorde, met als doel een zo dynamisch mogelijke show te creëren.

Dit jaar zou dat zoals vanouds gebeuren op de traditionele openingsceremonie, die verschillende gastoptredens zou bevatten en gepresenteerd zou worden door Joanna Dragneva, lid van de groep Deep Zone die in 2008 Bulgarije vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival (maar daar bleef steken in de halve finale). Er zou ook een livestream komen voor het hele gebeuren. Maar uit respect voor de aanslagen in Parijs van afgelopen vrijdagavond, werd besloten de feestelijkheden te verplaatsen naar een nog te bepalen moment later deze week. Ook het geplande persmoment, waarbij de jonge deelnemers over de rode loper zouden wandelen om met journalisten te praten, werd uitgesteld.

De startvolgorde voor het JESF 2015:

01. Servië: Lena Stamenković – Lenina pesma
02. Georgië: The Virus – Gabede
03. Slovenië: Lina Kuduzović – Prva ljubezen
04. Italië: Chiara & Martina Scarpari – Viva
05. Nederland: Shalisa – Million Lights
06. Australië: Bella Paige – My Girls
07. Ierland: Aimee Banks – Réalta na mara
08. Rusland: Mikhail Smirnov – Mechta
09. (VJR) Macedonië: Ivana & Magdalena – Platenka
10. Wit-Rusland: Ruslan Aslanov – Volshebstvo
11. Armenië: Mika – Love
12. Oekraïne: Anna Trincher – Pochny z sebe
13. Bulgarije: Gabriela Yordanova – The Colour of Hope
14. San Marino: Kamilla Ismailova – Mirror
15. Malta: Destiny Chukunyere – Not My Soul
16. Albanië: Mishela Rapo – Dumba je
17. Montenegro: Jana Mirković – Oluja

Meer informatie over de artiesten vind je op onze Kandidatenpagina. Morgen starten de repetities, en songfestival.be volgt die natuurlijk op de voet!

Advertentie