Junior 2017

JUNIOR 2017

Deelnemersveld Junior Eurovisiesongfestival 2017 compleet

Alle jonge kandidaten voor het veertiende Junior Eurovisiesongfestival zijn gekend, al is er nog steeds een voorronde lopende. De finale vindt plaats op zondag 26 november.

De Ierse voorronde voor het JESF loopt nog steeds op televisie, al gaat het om op voorhand ingeblikte uitzendingen. Bij de EBU is de winnaar dus al bekend en de inzending ontvangen. Er werd niet gewacht tot de ontknoping op de Ierse tv werd uitgezonden, want de officiële cd voor het JESF 2017, en de daarbij horende tracklist, werd al online te koop aangeboden. Het volledige deelnemersveld vind je in onderstaande tabel. De startvolgorde zal wellicht enkele dagen voor de liveshow worden bepaald.

België is niet present: ons land neemt sinds 2012 niet meer deel aan het liedjesfestijn voor kinderen. Nederland blijft wel trouw op post. Dit jaar worden onze noorderburen vertegenwoordigd door de boyband Fource (foto), bestaande uit Jannes, Niels, Ian en Max. In Tbilisi zullen ze Love Me zingen.

LandDeelnemer(s)Nummer
AlbaniëAna KodraMos ma prekni pemën
ArmeniëMishaBoomerang
AustraliëIsabelle ClarkeSpeak Up!
CyprusNicole NicolaouI Wanna Be a Star
GeorgiëGrigol KipshidzeVoice of the Heart
IerlandMuireann McDonnellSuile Glasa
ItaliëMaria Iside FioreScelgo (My Choice)
(VJR) MacedoniëMina BraževDancing Through Life
MaltaGianluca CiliaDawra Tond
NederlandFourceLove Me
OekraïneAnastasiya BaginskaDon't Stop
PolenAlicja RegaMój dom
PortugalMariana VenâncioYoutuber
RuslandPolina BogusevichWings
ServiëIrina Brodić & Jana PaunovićCeo svet je naš
Wit-RuslandHelena MeraaiI Am the One

Het Junior Eurovisiesongfestival 2017 vindt plaats op zondag 26 november tussen 16.00 uur, vanuit de Georgische hoofdstad Tbilisi. Georgische televisiepersoonlijkheid Helen Kalandadze en ex-kandidate Lizi Pop praten de uitzending aan mekaar. Nadat televoting vorig jaar afgevoerd werd, wordt er dit jaar een internetstemming op touw gezet die meetelt voor de helft van het eindresultaat. Exacte details daarover zijn nog niet bekend, behalve dat er zowel tijdens als voor de show al gestemd zal kunnen worden.

Advertentie