Junior 2018

JUNIOR 2018

Dit zijn alle songs voor het Junior Eurovisiesongfestival 2018

Twee weken voor de live finale vanuit de Wit-Russische hoofdstad Minsk, is het deelnemersveld compleet. Twintig landen nemen deel, een nieuw record.

Bij de tweede editie van het JESF, in 2004, namen achttien landen deel. Dat aantal werd nooit overtroffen, tot nu. Bij de zestiende editie nemen maar liefst twintig jonge kandidaten mee. België schittert inmiddels al zes jaar door afwezigheid, maar onze noorder- én zuiderburen tekenen wel present. Nederland wordt vertegenwoordigd door Max en Anne (foto) met hun liedje Samen. Frankrijk neemt voor het eerst sinds veertien jaar weer deel, en voor dat land zingt Angélina Jamais sans toi.

Ook Azerbeidzjan en Israël omarmen de Juniorhappening weer na enkele edities over te slaan. Er zijn voorts nog twee opvallende debutanten: Kazachstan, dat zelfs nog nooit aan het Eurovisiesongfestival heeft deelgenomen, en Wales, een onderdeel van het Verenigd Koninkrijk dat onafhankelijk meedoet met een song in het Welsh. Daarover schreven we eerder al een analyse.

#LightUp

De finale van het Junior Eurovisiesongfestival 2018 vindt plaats op zondag 25 november vanaf 16.00 uur onze tijd. Minsk is voor de tweede keer gaststad van dienst. De slogan van deze editie is #LightUp. Zangeres en meervoudig deelneemster aan de Wit-Russische JESF-voorronde Zinaida Kupriyanovich en journalist en presentator Eugene Perlin praten de uitzending aan elkaar. In de greenroom brengt Helena Meraai verslag uit. Zij werd vorig jaar vijfde op het JESF met I Am the One.

De repetities voor de live finale starten een week op voorhand, en de startvolgorde wordt ook pas dan deels willekeurig geloot en deels bepaald door de producenten van de wedstrijd. Vijfkoppige jury’s in elk land met drie volwassen muziekexperts en twee kinderen hebben vijftig procent zeggenschap en stemmen op basis van de generale repetitie. De andere helft komt van het publiek, dat net als vorig jaar enkel kan stemmen via het internet.

Alle kandidaten

Het volledige deelnemersveld vind je in onderstaande tabel.

LandDeelnemer(s)Nummer
AlbaniëEfi GjikaBarbie
ArmeniëL.E.V.O.N.L.E.V.O.N.
AustraliëJaelChampion
AzerbeidzjanFidan HuseynovaI Wanna Be Like You
FrankrijkAngélinaJamais sans toi
GeorgiëTamar EdilashviliYour Voice
IerlandTaylor HynesIOU
IsraëlNoam DadonChildren Like These
ItaliëMelissa & MarcoWhat Is Love
KazachstanDaneliya TuleshovaÓzińe sen
(VJR) MacedoniëMarja SpasovskaDoma
MaltaElaMarchin'On
NederlandMax & AnneSamen
OekraïneDarina KrasnovetskaSay Love
PolenRoksana WęgielAnyone I Want to Be
PortugalRita LaranjeiraGosto de Tudo (Já Não Gosto de Nada)
RuslandAnna FilipchukUnbreakable
ServiëBojana RadovanovićSvet
WalesManwBerta
Wit-RuslandDaniel YastremskiTime

Alle songs zijn te beluisteren in onderstaande afspeellijst:

play

Advertentie