Junior 2022

JUNIOR 2022ALGEMEEN

Dit is startvolgorde Junior Eurovisiesongfestival 2022

Gisteren was het eindelijk zover: de openingsceremonie van de twintigste editie van het Junior Eurovisiesongfestival. Na de ceremonie volgde meteen ook een loting om te bepalen wat de startvolgorde van de show wordt.

Gastvrouw Dalita en gastheer Hamlet Arakelyan verwelkomden ons gisteren met open armen in de Armeense hoofdstad Jerevan. Tijdens de openingsceremonie hadden de twee meteen de belangrijke taak gekregen om drie plaatsen in de startvolgorde op te vullen: de opener en afsluiter van de show en de plaats van gastland Armenië. Onze noorderburen krijgen met het feestnummer La festa de eer om de show op gang te trekken. Oekraïne zal als laatste, en dus als zestiende, aan de bak moeten. Ook Armenië zit in het laatste deel van de show: Nare met haar DANCE! treedt als voorlaatste op.

De andere deelnemers kregen hun plek in de startvolgorde toegewezen achter gesloten deuren. De EBU en Armeense omroep bepaalden namelijk zelf de plek van de andere 13 deelnemers. Deze toewijzing gebeurde niet op een willekeurige basis via loting, maar wel met het idee in het achterhoofd om een zo aangename en gevarieerde show te creëren.

play

Wie meer wil lezen over deze editie kan dat hier.

Advertentie