Tel Aviv 2019 - Israël

kanimage
Artiest
Kobi Marimi
Nummer
Home
Muziek
Ohad Shargai en Inbar Weitzman
Tekst
Ohad Shargai en Inbar Weitzman
Omroep
KAN
Votes in SF
1
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
23 35
gemdrocyfrsmcz
47351213
- 35
gemdrocyfrsmcz
47351213
14 - - - - - -

Bio

Kobi is net als Netta, winnares van vorig jaar, een nieuw talent dat debuteerde in de Israëlische voorronde. Hij werkt zelfs nog in een cocktailbar. De voorbije jaren heeft Marimi vooral ervaring opgedaan in muziekstukken en musicals. Vorig jaar maakte hij zijn debuut in de opera van Israël. Sommigen vergelijken Marimi qua uiterlijk met de legendarische Freddie Mercury.

Het is met een beetje geluk dat Kobi de vertegenwoordiger van Israël geworden is. In HaKokhav HaBa L’Eurovizion 2019 werd hij al uitgeschakeld in de vierde ronde, maar een wildcard bracht hem opnieuw in de show. Hij werd getipt voor de overwinning na het afhaken van de topfavoriet.

De zwart-witte videoclip van Home werd geregisseerd door de man achter de clip van Diva van Dana International. Het lied werd speciaal voor Kobi geschreven.

Selectieprocedure

HaKokhav HaBa L’Eurovizion 2019, ook wel The Next Star genoemd, heeft na maanden van uitzendingen eindelijk een winnaar. Kobi Marimi versloeg de anderen en mag daarom gastland Israël vertegenwoordigen op het 64e Songfestival.

Dat Kobi deze voorronde heeft kunnen winnen, heeft veel te maken met het afhaken van de topfavoriet. Shalva band was torenhoge favoriet om The Next Star te winnen, maar de groep waarvan alle leden een beperking hebben, trok zich terug uit de wedstrijd omdat enkele gelovige bandleden niet willen optreden tijdens de sjabbat.

Clip

play

Interview

play

Advertentie