Rotterdam 2021 - Slovenië

kanimage
Artiest
Ana Soklič
Omroep
RTVSLO
Sociale media

Bio

Ana werd in 1984 geboren in de Sloveense stad Bohinj. Vooraleer ze haar eigen muziek begon te schrijven ontwikkelde en verfijnde de zangeres haar gevoel voor muziek op de Opera- en Jazz AcademyGodsdienst speelt een belangrijke rol in het leven van Ana. Ze zegt dat God haar met Bohinj de mooiste plaats op aarde heeft gegeven om op te groeien.

Met de band Dinoa Dimm had Ana al twee keer haar kans gewaagd in de nationale preselectie van Slovenië. Met If You in 2004 en in 2007 met Oče.

In 2012 raakte ze bij het grote publiek bekend door haar deelname aan de eerste editie van de Sloveense versie van X Factor. Daarin schopte ze het tot de halve finales. Ana mocht nadien optreden naast het Harlem Gospel Choir. Met het nummer Temni svet nam ze vorig jaar deel aan de Sloveense liedjeswedstrijd Slovenska popevka. Ze won er de prijzen voor beste interpretatie en het beste lied.

Selectieprocedure

Lees op in deze fiche hoe Ana geselecteerd werd voor het Songfestival. Ondanks dat ze in 2020 een voorronde won, mag ze in 2021 toch terugkeren als Songfestivalkandidaat. 

Advertentie