Rotterdam 2021 - Noord-Macedonië

kanimage
Artiest
Vasil
Nummer
Here I Stand
Muziek
Vasil, Borče Kuzmanovski & Davor Jordanovski
Tekst
Vasil, Borče Kuzmanovski & Davor Jordanovski
Omroep
MRT
Halve finale
1
Sociale media

Bio

Vasil Garvanliev was in 2019 nog backing vocal bij Tamara Todevska. Zij won de jurystemming en zette het beste resultaat ooit neer voor Noord-Macedonië op een Songfestival. Als achtergrondzanger stond hij al met o.a. Nelly Furtado, Julie Andrews en New Kids on the Block op het podium.

Toen hij nog maar zeven jaar was, begon hij al met zingen. Tegen dat Vasil tien jaar werd, verhuisde hij met zijn familie naar Chicago in de VS. Hij kreeg een rol in het Chicago Children’s Choir. Leuk weetje: kinderen uit dat koor zullen te horen zijn op Here I Stand. Ondertussen speelde hij ook in opera’s en musicals over de hele wereld. Zo zong hij al in het bijzijn van ex-president Clinton en diva Céline Dion. Nadien meldde hij zich aan bij het conservatorium van Toronto in Canada.

In 2007 probeerde hij zijn geboorteland al te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, zonder succes. In 2018 keerde hij voorgoed terug naar Noord-Macedonië. Sindsdien bracht hij er enkele succesvolle singles uit. In 2019 volgde zijn eerste en meteen uitverkochte soloconcert.

Selectieprocedure

Geen verrassingen in Noord-Macedonië: de omroep duidde de zanger intern aan om te zingen op het Songfestival, net als in 2020. Vasil schreef zijn nummer in 2020 tijdens de uitbraak van het coronavirus

Advertentie