Liverpool 2023 - Griekenland

kanimage
Artiest
Victor Vernicos
Nummer
What They Say
Muziek
Victor Vernicos Jørgensen
Tekst
Victor Vernicos Jørgensen
Omroep
ERT
Label
Panik Records
Halve finale
2
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
- - - - - 2 13 14
amcy
212
0
14
amcy
212
8

Selectieprocedure

De interne selectie werd omgevormd tot een nationale finale die het televisiescherm niet haalde. Uit een open inschrijving die 106 kandidaten opleverde maakte een selectiecomité van de Griekse omroep ERT een shortlist van zeven gelukkigen. 

Een panel van Griekse burgers mocht vervolgens meestemmen samen met een jury. Exacte resultaten van de stemming werden niet vrijgegeven, wel is intussen de winnaar bekend, en dat werd dus Vernicos. Hij won van het duo Antonia Kaouri en Maria Maragkou en zangeres Melissa Mantzoukis, die eerder al naar de top drie van het eindklassement waren doorgestoten. Die laatste was het niet eens met het eindresultaat en sleepte omroep ERT voor de rechter, maar dat draaide op een sisser uit.

Met zijn zestien jaar is Victor de jongste Griekse afgevaardigde ooit. Leuk weetje: Vernicos heeft ook Deense roots. Na de Grieks-Noorse Amanda Tenfjord van vorig jaar, die 8e werd op het Songfestival in Turijn met Die Together, blijven de Grieken dus hun heil deels in Scandinavische oorden zoeken.

Clip

play

Advertentie