Rotterdam 2021 - Israël

kanimage
Artiest
Eden Alene
Omroep
KAN
Halve finale
1
Sociale media

Bio

Eden Alene werd geboren in Jeruzalem, maar haar ouders zijn allebei afkomstig uit Ethiopië. Alene is de eerste Ethiopisch-Israëlische die Israël vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival. Haar eerste optreden was tijdens een talentenjacht op de basisschool. In 2018 won Alene op 17-jarige leeftijd al X Factor

In het jaar dat Eden X Factor won, werd ze lid van het Israëlische leger. In Israël geldt nog steeds de dienstplicht. Ze dient als muzikante in een militaire band.

Ze draagt een aantal rubberen armbanden die elk naar een herinnering verwijzen. Haar favoriete armband is een herinnering aan een workshop aan Yale University, waar ze opgetreden heeft met een Joods-Arabisch koor dat Joden en Arabieren vredevol naast elkaar wil zien leven. Ook Alene hoopt daarop.

Als kind volgde de zangeres elf jaar balletles en begon pas daarna aan zanglessen. Op die leeftijd was ze vooral fan van soul- en popartiesten zoals Beyoncé, Chris Brown en Jennifer Hudson.Ze haalt haar inspiratie nu echter uit meer stijlen zoals opera en Arabische folk.

The Next Star heeft van mij van een meisje met een droom een gevestigde zangeres gemaakt,’ zegt ze nog. ‘Ik bedank iedereen die voor mij gestemd heeft en ik beloof mijn best te doen om Israël te vertegenwoordigen op het Songfestival.’

Selectieprocedure

Lees hier alles over de Israëlische selectieprocedure van 2020. KAN gaat ook in 2021 in zee met deze zangeres. Toen ze het nieuws live op tv te horen kreeg, barstte ze in tranen uit. 

Advertentie