Kiev 2017

KIEV 2017UNCATEGORIZED

Axel, Felicia, Helene, Levina of Yosefin naar Oekraïne 2017

Er zijn nog maar 5 kandidaten in de running om Duitsland te vertegenwoordigen op het komende songfestival in Kiev, Oekraïne. Deze vijf jonge artiesten zullen op 9 februari deelnemen aan de nationale finale van Duitsland. Sadi werd uit de wedstrijd gehaald omdat hij voor het gerecht moet verschijnen. Yosefin, half Zweedse, neemt zijn plek in.

De kandidaten werden geselecteerd door vertegenwoordigers van omroepen NDR en ARD, samen met Raab TV (het tv-bedrijf van ex-songfestivalkandidaat Stefan Raab) en andere muziekexperts. Er werden verschillende selectierondes gehouden. Er waren om en bij 2.000 aanmeldingen. Daaruit werden eerst 33 artiesten geselecteerd (waaronder ook Nathan Trent, die nu voor Oostenrijk naar het ESF gaat) om er nu vijf over te houden. Dit zijn ze:

  • Axel Maximilian Feige uit Hamburg
  • Felicia Lu Kürbiß uit Freilassing
  • Helene Nissen uit Hollingstedt
  • Isabella “Levina” Lueen uit Berlijn 
  • Wilhelm “Sadi” Richter uit Dortmund
  • Yosefin Buohler uit Stockholm

Maak onderaan deze pagina kennis met de vijf gelukkigen. Tijdens Eurovision Song Contest – Unser Song 2017 brengen de kandidaten elk een liedje van een succesvolle Duitse of buitenlandse producer. Elke song werd speciaal voor het songfestival gecreëerd. De deelnemers krijgen begeleiding van een zeskoppige live-band.

De presentatie is opnieuw in handen van Barbara Schöneberger. Nieuw is een driekoppige vakjury die elk optreden zal becommentariëren. De juryleden zijn Lena Meyer-Landrut, winnares van het songfestival 2010 en ook de kandidate van 2011, Tim Bendzko en Florian Silbereisen, zanger bij Klubbb3 (in 2016 trouwens zelf gevraagd om deel te nemen aan de liedjeswedstrijd).

De juryleden mogen hun ongezouten meningen geven, maar hebben geen stemrecht: enkel de Duitse kijkers maken de eindbeslissing via televoting. Een andere nieuwigheid is de Europese stemmingbarometer: de show wordt live gestreamd via Eurovision.tv, en via de officiële app van het Eurovisiesongfestival kunnen kijkers van de show uit het hele Europese continent hun voorkeur doorgeven. De ‘Europese stemmen’ tellen niet mee voor het eindresultaat, maar moeten dienen om het Duitse publiek een indicatie te geven van waar Europa van houdt.

https://www.facebook.com/events/1646214495691498/

Advertentie