Duitsland

DUITSLANDKIEV 2017

Deze 33 kandidaten maken nog kans op deelname aan ‘Unsere Song’

Op Eurovision.de zijn de 33 jonge artiesten verschenen die nog kans maken om Duitsland te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Kiev. In totaal waren er om en bij de 2.000 aanmeldingen. Experts gaan nu de vijf meest geschikte deelnemers selecteren. Zij nemen het op 9 februari tegen elkaar op in voorronde Unsere Song 2017.

In de nationale finale, die live vanuit Keulen wordt uitgezonden en maar liefst drie uur in beslag zal nemen, worden de kandidaten bijgestaan door een zeskoppige liveband onder leiding van Wolfgang Dahlheimer. De presentatie is opnieuw in handen van Barbara Schöneberger. Nieuw is een driekoppige vakjury die elk optreden zal becommentariëren. De juryleden (foto Eurovision.de) zijn Lena Meyer-Landrut, winnares van het songfestival 2010 en ook de kandidate van 2011, Tim Bendzko en Florian Silbereisen, zanger bij Klubb3 (vorig jaar trouwens zelf gevraagd om deel te nemen aan de liedjeswedstrijd). Maak hier kennis met de kandidaten en zie hen al optreden.

De juryleden mogen hun ongezouten meningen geven, maar hebben geen stemrecht: enkel de Duitse kijkers maken de eindbeslissing via televoting. Een andere nieuwigheid is de Europese stemmingbarometer: de show wordt live gestreamd via Eurovision.tv, en via de officiële app van het Eurovisiesongfestival kunnen kijkers van de show uit het hele Europese continent hun voorkeur doorgeven. De ‘Europese stemmen’ tellen niet mee voor het eindresultaat, maar moeten dienen om het Duitse publiek een indicatie te geven van waar Europa van houdt.

Een dergelijke barometer lijkt geen slecht idee op basis van de afgelopen songfestivalresultaten van het land: de afgelopen vier songfestivals haalden onze oosterburen de top-15 van het klassement in de finale niet, met zowel in 2015 als 2016 een allerlaatste plaats.

De 33 kandidaten:

1

2

3

Advertentie