Kiev 2017

KIEV 2017

Demy vertegenwoordigt haar land op 62e Eurovisiesongfestival

Verschillende nieuwsmedia, zowel uit Griekenland als daarbuiten, meldden deze ochtend dat zangeres Demy dan toch gekozen zou zijn om Griekenland te vertegenwoordigen op het komende songfestival in Kiev. Als we de berichten mogen geloven, zullen componisten Fokas Evangelinos en Dimitris Kontopoulos voor drie liedjes zorgen. Er komt dan een kleine nationale finale waarbij het publiek dé song voor Kiev mag kiezen. Openbare omroep ERT bevestigde het nieuws later op de dag.

Journalist Gregory Melas claimde als eersteop Newsit.gr dat de kogel door de kerk was: Demy zingt dit jaar voor Griekenland. Ook OGAE Greece kwam met dat nieuws naar buiten. Top choreograaf Fokas Evangelinos en succesvol componist Dimitris Kontopoulos zijn betrokken bij de Griekse deelname aan het festival in Oekraïne. Deze twee hebben al vaak weten te scoren op het songfestival. Zo was Fokas mee verantwoordelijk voor onder andere de succesvolle songfestivalbijdragen van Ani Lorak (2008), Dima Bilan (2008), Farid Mammadov (2013) én voor My Number One van Helena Paparizou. Evangelinos werkte voor deze songs meestal samen met Dimitris. Die laatste was vorig jaar mee verantwoordelijk voor You Are The Only One, de hit waarmee Sergey Lazarev derde werd in Stockholm. In Griekenland spreken ze al over een absoluut ‘Dream Team’.

Verklapte Demy het zelf?

Geruchten over een songfestivaldeelname van de zangeres doken in juni van vorig jaar al op. De Griekse vertelde toen zelf dat er onderhandelingen liepen tussen haar team en dat van ERT. Dimitris Kontopoulos is verantwoordelijk voor de meeste liedjes die Demy uitbrengt en scoorde met die songs al verschillende hits in Griekenland. Eén daarvan is The Sun. Feit is dat Demy en Dimitris onlangs samen in de muziekstudio zaten. De zangeres verklapte dat zelf door een foto op Instagram te plaatsen:

20•12 ??#aboutlastnight #studio @dimitriskontopoulos

A post shared by Dimitra Papadea (@demy_official) on

In het artikel van Melas staat verder nog te lezen dat ERT een kleine (en budgetvriendelijke) nationale finale zal organiseren met daarin drie liedjes, van de hand van bovengenoemde heren. Het Griekse publiek mag dan de inzending van hun land selecteren. In 2009 werd een gelijkaardige show georganiseerd, toen voor Sakis Rouvas.

Het was uiteindelijk wachten op de officiële reactie van de omroep. Met deze bevestiging komt er meteen een einde aan de chaotische selectie van Griekenland. Eerst lagen er plannen op tafel om in zee te gaan met Helena Paparizou, dan zou er een nationale voorronde komen, maar daar bleek niet genoeg geld voor te zijn. Eventjes werd gedacht aan een finale tussen groep Stereo Soul en Demy, maar die laatste kreeg nu voorrang.

Advertentie