Griekenland

GRIEKENLANDKIEV 2017

Griekenland kiest mogelijks voor zangeres Demy in 2017

Volgens website EuroVisionary.com zit de kans er dik in dat zangeres Demy volgend jaar voor Griekenland naar het songfestival gaat. Demy bevestigde ondertussen al dat er momenteel onderhandelingen lopen!

ERT is van plan om het in 2017 eindelijk nog eens uitstekend te doen op het Eurovisiesongfestival. De Griekse omroep geeft opnieuw de voorkeur aan een interne selectie, maar ze zijn dit keer wel in gesprek met grote platenlabels en sponsors. De druk is groot want de voorbije drie jaar scoorde Griekenland enorm slecht op het festival. Dit jaar bleven ze voor de eerste keer ooit plakken in de halve finale met band Argo en de song Utopian Land. 

Volgend jaar zouden ze graag top componisten Fokas Evangelinos en Dimitris Kontopoulos betrekken bij hun deelname aan het festival in Oekraïne. Deze twee hebben al vaak weten te scoren op het songfestival. Zo was Fokas mee verantwoordelijk voor onder andere de succesvolle songfestivalbijdragen van Ani Lorak (2008), Dima Bilan (2008), Farid Mammadov (2013) én voor My Number One van Helena Paparizou. Evangelinos werkte voor deze songs meestal samen met Dimitris. Die laatste was dit jaar mee verantwoordelijk voor You Are The Only One, de hit waarmee Sergey Lazarev derde werd in Stockholm.

Onderhandelingen 

ERT heeft dus al componisten in het vizier, nu nog een kandidaat. Populaire zangeres Demy, een goede vriendin van bovengenoemde Kontopoulos, zou wel eens kans kunnen maken. In een interview met Griekse zender E! bevestigde Demy zelf dat ze momenteel onderhandelingen voert met haar platenlabel én componisten Fokas en Dimitris. Demy zingt zowel in het Grieks als in het Engels. Ze brengt voornamelijk dance- en popsongs uit.

Dimitris Kontopoulos is verantwoordelijk voor de meeste liedjes die Demy uitbrengt en scoorde met die songs al verschillende hits in Griekenland. Eén daarvan is The Sun:

play

Advertentie