Kiev 2017

KIEV 2017

Christer Björkman aangesteld als producer

Op de officiële website van het Eurovisiesongfestival is vandaag te lezen dat Christer Björkman voor de derde keer is aangesteld als producer van de wedstrijd.

Björkman produceert al sinds jaar en dag de Zweedse songfestivalvoorronde Melodifestivalen en ook de recente songfestivals van 2013 en 2016 (beide in Zweden) staan op zijn naam als producer. De EBU haalt Björkman bij het organisatieteam nadat het vorige team er vorige week nog de brui aan gaf.

De verantwoordelijkheid van Björkman wordt, net als vorig jaar in Stockholm, het verzorgen van de ‘look en feel’ van de podiumoptredens van elk land. Vanzelfsprekend laat de man weten opgetogen te zijn met zijn functie. In een reactie zegt hij: ‘Ik vind het geweldig om terug te zijn en te werken aan wat zeker het grootste muziekevenement ter wereld is. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met het prachtige team van UA:PBC (de Oekraïense omroep, red.) en ik ben ervan overtuigd dat we samen de beste wedstrijd tot hiertoe zullen produceren!’

Andere nieuwkomers

Andere mensen die bij het songfestivalteam komen zijn onder meer Larysa Koval als commercieel directeur, Oleh Zapadniuk als hoofd van de beveiliging en Kyrylo Voronin als event manager. Allen hebben zij al ervaring bij andere grote evenementen die in Oekraïne plaatsvonden, zoals het songfestival 2005 of het Europees Kampioenschap voetbal in 2012.

Jon Ola Sand, de executive supervisor van het songfestival, laat verstaan dat het tijd wordt dat het Oekraïens-Zweedse team de opgelopen achterstand qua organisatie wegwerkt: ‘Nu veel van de belangrijke functies ingevuld zijn, is het belangrijk dat de EBU en de UA:PBS verdergaan met het implementeren van de goedgekeurde plannen […] om een succesvol songfestival in mei te garanderen.’

Het nieuws van de toevoeging van Christer Björkman werd bekendgemaakt in een YouTubefilmpje op het kanaal van het Eurovisiesongfestival:

play

Advertentie