Kiev 2017

KIEV 2017

‘Songfestival 2017 in Odessa’

Odessa wordt de gaststad van het Eurovisiesongfestival 2017. Dat beweren lokale Oekraïense media althans. Morgen zou de officiële bekendmaking volgen.

Volgens een lokale krant in Odessa heeft het organiserend team, bestaande uit Oekraïense politici, gekozen voor Odessa als locatie van het volgende songfestival. De reden waarom eerdere persmomenten om de gaststad bekend te maken geannuleerd werden, zou te wijten zijn aan Vitali Klitschko. Hij is de burgemeester van de hoofdstad Kiev, de andere stad nog in de race om de organisatie binnen te halen, en deed eerder al zijn beklag over de gang van zaken in zijn thuisland. Klitschko zou druk hebben uitgeoefend op het organiserend comité om het eerdere relevatiemoment te annuleren en hun beslissing te herzien, in het voordeel van zijn stad Kiev.

Nog volgens de media zouden een aantal politici en journalisten van staatsmedia vroegtijdig hun mond hebben voorbijgepraat. Morgen pas zou de officiële aankondiging volgen in een nieuwe persconferentie, die deze keer hopelijk wel doorgaat zoals gepland.

Odessa is een havenstad in het zuiden van Oekraïne, en is met iets meer dan een miljoen inwoners de derde grootste stad van het land. Als het nieuws bevestigd wordt, zou de locatie het Chornomorets Stadium (foto) worden, een voetbalstadion dat voor voetbalwedstrijden meer dan 30.000 bezoekers aankan. Hoeveel songfestivalliefhebbers binnen kunnen, is nog niet geweten.

Advertentie