Kiev 2017

KIEV 2017

Opnieuw jurypunten in nationale finale

Malta schaft ze af en Wit-Rusland komt er weer mee op de proppen: de jurystemming. Omroep BTRC heeft details vrijgegeven over hun nationale selectie voor 2017. De punten van de jury, die voor 2016 overboord waren gegooid, gaan weer mee het eindresultaat bepalen.

De omroep laat weten dat de nationale finale van Wit-Rusland ten laatste tegen 25 januari op antenne gaat. Een exacte uitzenddatum is er dus nog niet. Maximum vijftien kandidaten zullen deelnemen. Tijdens de editie van 2016 waren er dat maar tien. Het grootste nieuws is dat er weer een vakjury opgevoerd zal worden die voor de helft punten mag uitdelen. De andere helft komt van het stemmende publiek. De keuze van BTRC om weer een jury te gebruiken is best opvallend. Meer en meer landen schaffen die jurypunten af. Recent kondigde de Maltese omroep nog aan enkel nog in te zetten op televoting.

Wit-Rusland haalde de voorbije twee jaar de finale van de liedjes wedstrijd niet. Op het songfestival van 2016 in Stockholm kwam zanger IVAN 21 punten te kort om door te stoten naar de grote finale. Hij werd twaalfde en viel eigenlijk vooral op door in de geprojecteerde videobeelden naakt te verschijnen, omsingeld door wolven.

Ivan

Advertentie